Hjem Nyheter Avsløringer rundt somalieren Bilan Osman har nådd Somalia

Avsløringer rundt somalieren Bilan Osman har nådd Somalia

UTENRIKS Da den svenske journalisten Christian Peterson avslørte sitt to år lange forhold til somalieren Bilan Osman, som jobber for Expo, nådde skandalen helt til Somalia. Nå har somalisk fjernsyn hatt et innslag om Osmans aktiviteter med «jøden» Christian Peterson.

Foto: Skjermdump somalisk TV.

Den svenske journalisten Christian Peterson avslørte sist mandag at han i to år har hengt med venstreekstremisten Bilan Osman, som kanskje er mest kjent for sitt arbeid for den venstreekstreme stiftelsen Expo i Sverige.

«Jeg har mildt sagt tatt en for laget og dermed fått et unikt innblikk i en ellers lyssky, men skattefinansiert, virksomhet», skriver Peterson på sine nettsider.

I artikkelen skriver Peterson at ved deres første møte var Osman full, prøvde å kysse ham og ba ham følge henne hjem. Hun begynte også direkte å avsløre detaljer om andre venstreekstremister og deres familieforhold.

I de kommende dagene har Peterson lovet en «bokslutt» om forholdet hans til Osman. Han hevder blant annet å ha materiale som viser Osman avsløre Expos kilder, inkludert informasjon som «avslører forrædere innen den svenskvennlige bevegelsen».

Petersons klipp har fått millioner av visninger på X og engasjert et stort antall mennesker på både høyre og venstre side. I tillegg har avsløringen hans engasjert en rekke somaliske menn fra hele verden. Da Peterson og Chang Frick holdt en Spaces-samtale på X, mandag kveld, fikk en somalisk mann med britisk aksent snakke. Han «rådet» Peterson til ikke lenger å beskrive Osman som somalier og muslim.

Jeg kjenner ikke Bilan Osman og historien hennes. Men det er én ting man ikke leker med og det er kvinnene våre, sa somalieren.

Du går utenfor komfortsonen din her Christian, jeg vet ikke hvorfor du ler, det er ikke morsomt. Det er de der ute som kan overreagere. Dette er bare et råd: La det være. Ikke bli for begeistret for dette, fortalte han videre.

Andre somaliske menn var mindre rasende, og hevdet at Osman ikke representerer somaliske verdier og takket Peterson for avsløringen. Litt senere konstaterte somalierne at Osman tilhørte en annen stamme enn dem og forsøkte dermed å flytte skammen over på noen andre. Somalierne hevder også at Osman har et barn med en jøde, noe de legger stor vekt på.

Omtales på somalisk TV

Skandalen har nå også blitt omtalt i somalisk TV. I et klipp som Peterson la ut på Telegram og X, kan man se en somalisk programleder vise filmklipp, bilder og X-innlegg om skandalen. Nordfront har uten særlig hell forsøkt å finne en somalisk oversetter, men ifølge Peterson selv omtales han som «jøden» Christian Peterson i innslaget.