Hjem Nyheter Norge Avviser dårlige forhold på Trandum asylinternat

Avviser dårlige forhold på Trandum asylinternat

ROMERIKE: Søndag kveld brøt det ut opptøyer på Politiets utlendingsinternat på Trandum som protest mot «dårlige forhold». Ledelsen på Trandum avviser at asylsøkerne lever under dårlige forhold, og forteller de innsatte får moderne enerom med 14 TV-kanaler, dusj og toalett, variert mat og ulike fritidstilbud.

G-Tittel-sxf64173-e1426447670184-640x346

Søndag kveld brøt opptøyer ut på Trandum asylinternat nord for Gardermoen. Over 50 asylsøkere uten lovlig opphold i Norge vandaliserte og ramponerte lokalene, og det måtte store politistyrker til for å få kontroll på situasjonen. Skadene blir i etterkant av hendelsen omtalt som omfattende.

Asylinternatet er en tidligere militærleir som benyttes av Politiets utlendingsenhet for midlertidig innlosjering av asylsøkere som har fått endelig avslag på sin asylsøknad, og som holdes varetektsfengslet i påvente av utsendelse fra landet.

I media kunne man lese at asylsøkerne angivelig skal ha protestert mot «dårlige forhold». Blant annet skal dette ha dreid seg om dårlig mat og et dårlig fritids- og treningstilbud. Ledelsen ved Trandum asylinternat avviser dog disse påstandene.

– De er ikke fornøyd med at de er besluttet tvangsutstendt, ikke nødvendigvis med forholdene på Trandum, forteller avdelingsdirektør Ståle Sørmo.

Sørmo forteller at de innsatte har moderne eneceller, bygget i 2013, med dusj og toalett på rommet. I tillegg har de 14 TV-kanaler, fritidstilbud og muligheter for å utøve sin religion. Mattilbudet skal også være bra, ifølge Sørmo.

Les også:

Voldsomme opptøyer ved Trandum asylinternat

Kilde:

Avviser dårlige forhold på Trandum