Hjem Nyheter Ayatolla Khamenei: «Israel kommer ikke til å overleve»

Ayatolla Khamenei: «Israel kommer ikke til å overleve»

SIONISME I nye utspill på Twitter beskriver Irans høyeste leder Ali Khamenei det sionistiske regimet i Israel som en «kreftsvulst» som formes i Palestina. Men Israel kommer ikke til å overleve lenge da den anti-sionistiske motstanden er bedre bevæpnet enn noensinne, ifølge Khamenei.

Foto: Official website of Ali Khamenei (CC BY 4.0)

Nordfront gjorde nylig oppmerksom på at Irans høyeste leder, ayatolla Ali Khamenei, gikk hardt ut mot Israel i flere uttalelser. Dette etter at USA i praksis har godkjent den forestående annekteringen av Vestbredden, som Israel erklærte seg å være klar for.

Khamenei har nå gått ut på Twitter med enda hardere utspill mot det sionistiske regimet i Israel. Dette i en lang rad av innlegg som innledes med:

Først og fremst vil jeg påpeke omfanget av tragedien i okkupasjonen av Palestina og dannelsen av den sionistiske kreftsvulsten i det landet. Blant annet forbrytelser mot menneskeligheten i senere tid finnes det ingenting som kan måle seg mot disse ugjerninger hva gjelder størrelse og alvor.

Den iranske lederen fortsetter med å skrive at «daggryet av den islamske revolusjonen i Iran åpnet opp et nytt kapittel i kampen for Palestina» samt at «dannelsen av motstandsfronten [Hizbollah, red. anm.] førte til et økt problem for sionistregimet».

Ifølge Khamenei vokser motstandsfronten «med tiltakende styrke og håp» mens Israel, som han kaller «fronten for undertrykking, mistillit og arroganse», bare blir mer og mer «håpløs og maktesløs for hver dag som går».

Videre påpeker han at det var vestlige makter som sørget for at Israel ble til, gjennom å «konspirere med jødiske plutokrater».

Storbritannia forberedte en løgn kalt sionisme for å spille sin rolle. Etter andre verdenskrig utnyttet man problemet i regionens tilstand og deklarerte et falsk regime, en nasjonsløs sioniststat.

Kritikken mot de araberlandene som la kampen mot sionismen på is, er også hard. Ifølge Khamenei har de underkastet seg press fra USA og «glemt sine menneskelige, islamske og politiske forpliktelser» da de overga Palestina og dessuten kastet til side sin «arabiske stolthet».

Han skriver videre at Iran har utrustet og organisert motstanden mot sionistregimet og at de nå er bedre rustet enn noensinne:

Iran har innsett at de palestinske krigernes eneste problem var en brist på våpentilgang. Med guddommelig veiledning og assistanse har vi planlagt og nå har maktbalansen i Palestina blitt forandret og Gaza kan stå opp mot den sionistiske fiendens aggression og beseire den.

Khamenei mener at Hamas og Hizbollahs kamp «har vært ett bevis for alle at verden ikke kommer til å glemme den dagen som sionistarméen, presset av Hizbollah, trakk seg tilbake fra Libanon og ba om våpenfred etter store tap».

Twitterutspillene har vekket avsky blant sionister verden over. På Twitter skriver USAs utenriksminister Mike Pompeo at Khameneis tweets er «hatefulle og antisemittiske»:

I en uttalelse fredag kveld skal Israels statsminister Benjamin Netanyahu ha svart med å si at «den som truer Israel med utryddelse kan komme til å sette seg selv i en lignende fare», rapporterer The Jerusalem Post.

Les også:
«Hellige jødiske menn» vil drepe hele Irans ledelse
Amerikanere koker av sinne over Trumps seneste handling mot Iran
Red Ice: Spesialrapport om Trumps krig mot Iran
Persia blir Iran