Hjem Nyheter Ayn Rand-instituttet får statlig koronastøtte

Ayn Rand-instituttet får statlig koronastøtte

4

RULLESTOLHUMOR Den nyliberale tankesmien Ayn Rand Institute får en million dollar i koronastøtte av USAs regjering. Det strider mot Ayn Rands filosofi.

Tegning, Flickr. Bing Creative Commons.

Den jødiske forfatteren og sionistiske meningsdanneren Ayn Rand – hvis riktige jødiske navn var Alissa Rosenbaum – ble født i Russland. På tross av, eller på grunn av, at Sovjetunionen hadde sitt grep om russerne fantes det intet som hindret jødinnen Alissa å i stedet flytte til andre jødiske omstendigheter på Manhattan i New York, hvilket hun valgte å gjøre i 1926.

Ayn Rand-instituttet som fremdeles er aktivt og ligger i USA har nå blitt bevilget en million dollar i koronastøtte. Tankesmien har 35 ansatte som ellers hadde blitt truet med oppsigelse, hevder instituttet.

Instituttets styre forsvarer beslutningen om å ta imot statlige penger med at det handler om «rettferdighet». Ifølge styret har staten «ingen egne eiendeler» men kan kun «omfordele andres eiendeler».

Tankesmiens styre omtaler ikke hvilke andres eiendeler de håper på å få.

Jødisk Chutzpah

Ayn Rand-instituttets oppførsel rimer dårlig med Alissa Rosenbaums filosofi. Den var til dels selvmotsigende, i hvert fall når det gjelder det jødiske folket i forhold til goyim, ikke-jøder; men et sentralt innslag i hennes filosofi går ut på at staten skal være en såkalt laissez-faire-kapitalisme (fransk for «la det være»-kapitalisme).

Dette innebærer enkelt uttrykt at staten ikke skal legge seg i folkets økonomiske forehavender. Prinsippet er intimt forbundet med den høyreliberale doktrinen om at staten skal overlate all styring av samfunnsøkonomien til de økonomiske kreftenes frie spill.

Les også:
Seks år med Frp i regjering – seks år med immigrasjonshykleri
– Vi skal aldri moderere oss og vi skal aldri tilpasse oss!

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kritiker
Kritiker
2 år siden

«Det strider mot Ayn Rands filosofi.»

NEI, det gjør ikke det! Hun var ikke motstander av å utnytte systemet man er tvunget med vold til å være en del av! Inkludert å ta tilbake noe av pengene man er fraranet.

Morten
Morten
Svar til  Kritiker
2 år siden

Når det kommer til penger, så hykler de fort.

Heimdal
Svar til  Kritiker
2 år siden

«tvunget med vold til å være en del av»?? De har jo fått sin helt egen stat og landeområde i verden, kun for dem selv å boltre seg fritt i da, der de får leve på gullstol av utømmelige bidrag fra bl.a amerikanske skattebetalere og vesten. De kan også få gjøre akkurat hva de vil med sine naboer uten noen som helst konsekvenser. Men det er jo klart vanskeligere å drive på med de nasjonsfientlige tankesmiene sine derifra. Paidea er et eksempel i Sverige på slik tankesmie, der Barbara Spectre er en stor pådriver.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
2 år siden

Hykleri hykleri!