Hjem Nyheter Azov på studiebesøk i Israel

Azov på studiebesøk i Israel

4

ISRAEL Azovbataljonen sendte nylig en delegasjon til Israel, hvor de blant annet møtte representanter for den israelske hæren. Lederen for delegasjonen var kommandør Ilya Samoilenko, som var den nest høyeste i rang blant soldatene som kjempet i Azovstal.

Azov-kommandør Ilya Samoilenko under sitt besøk i Israel. Foto: Twitter/Асоціація родин захисників «Азовсталі».

I slutten av forrige uke besøkte en gruppe soldater fra den ukrainske Azovbataljonen Israel. Azovbataljonen er blitt omtalt som å være «Ukrainas beste soldater», «fryktet i Russland», og de som holdt ut i Azovstal stålfabrikk i nesten en måned etter at militsen fra Folkerepublikken Donetsk inntok resten av Mariopul.

Azovbataljonen har blitt omtalt i russisk, og tidligere også i vestlige medier, som en «nynazistisk bataljon». Men denne «feilen» ønsket de å rette opp i gjennom besøket til Israel, skriver Jerusalem Post. Delegasjonen ble ledet av kommandør Ilya Samoilenko, som deltok i forsvaret av Azovstal og som fungerte som Azovs talsmann under beleiringen.

Samoilenko, som har blitt beskrevet som nummer to i kommandokjeden under Azovstal-beleiringen, har tidligere blitt intervjuet av jødisk makt-aktivisten Bernard Henri-Levy. I det intervjuet avfeide Samoilenko alle «nazistiske rykter» rundt Azov som «russisk propaganda» og appellerte til Israel om å sende rabbinere slik at Azov kunne begrave sine jødiske kamerater. Under Azovstals fall ble han ført som krigsfange til Donetsk, men ble løslatt i forbindelse med en russisk-ukrainsk fangeutveksling i høst.

På bilder lagt ut av Association of Families of Azovstal Defenders, sees Samoilenko nå posere med representanter og symboler for den sionistiske okkupasjonsstyrken.

I tillegg til å møte representanter for den israelske hæren IDF, besøkte Azov-delegasjonen også Masada – en festning der jøder utholdt en årelang romersk beleiring i det første århundre. Romerne så i utgangspunktet ikke noe militært poeng med å storme Masada, men da det begynte å bli anvendt som base for ulike terrorhandlinger og massakrer på sivile, falt Masada i år 73. Da romerne inntok festningen var det bare noen få kvinner og barn som var i live, resten hadde begått selvmord.

– Når vi i dag besøker Israel og snakker om forsvaret av Mariupol, sier israelerne med full forståelse for de militære forskjellene mellom kriger utkjempet for 2000 år siden og kriger utkjempet i dag, gjentatte ganger: «Mariupol er deres Masada!». Og vi kommer definitivt tilbake hit, sa en representant for Azov-delegasjonen til Jerusalem Post.

Jøde får svar på tale når han skryter av Masada i TV-serien The Sopranos.

Anna Zharova, som er grunnleggeren av «Israeli Friends of Ukraine», beskriver Azov-delegasjonens besøk til Israel som «det viktigste prosjektet siden begynnelsen av krigen».

Jerusalem Post skriver også i sin artikkel om hvor viktig det har vært for russisk krigspropaganda å fremstille Azov som en bataljon av «nynazister». Ifølge avisen er imidlertid de såkalte anklagene grunnløse og det skrives at Azovs «høyreekstreme» medlemmer stort sett forlot bataljonen i 2014 og at resten ble kastet ut i 2017. JP siterer til og med Israels sjefrabbiner Yaakov Bleich:

– Hvis det ikke var for russisk propaganda, hadde jeg aldri engang visst at det eksisterer nynazister i Azov-gruppen, en så liten minoritet av en minoritet er de. Vi må selvfølgelig holde øynene åpne, men med det sagt: Når ultranasjonalistiske høyrepartier stiller til parlamentsvalg i Ukraina, kan de ikke en gang vinne et eneste sete, sier sjefsrabbineren.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
1 måned siden

Husker en ukrainsk oberst fortalte en gang hvor infiltrert Ukraina er blitt av jøder. De har kuppet til seg makten ved hjelp utenfra. Det er synd på det ukrainske folk, men jeg støtter ingen jødisk regime.

Trodla Gubben
Trodla Gubben
1 måned siden

Syntes ikke synd på verken jødeelskere eller den jødiske makteliten, og nå som ikke-eksisterende Ukraina og ikke-eksisterende Israel er like verdiløse, bryr jeg meg uansett ikke om disse fordømte skapningene. Akkurat!, det skal uansett sies at Washington har innflytelse i det ikke-eksisterende Ukraina, og det ikke-eksisterende Israel er infiltrert av jødiske halliker med hjemmeadresse i USA.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

«Nazi» eller ikke – det som forener Azov og Israel er et intenst hat mot russerne og alt russisk. For «naziene» er det trolig historisk på bakgrunn av bolsjevikregimets folkemord overfor Ukraina(Holodomor – opp mot 10 millioner døde), tidlig på 30-tallet, mens jødene(som var ansvarlig for folkemordet, bl.a. ledet av Kaganovich, nær venn av Stalin – og jødisk), hater russerne pga at de var forvist til Pale of Settlement gjennom flere hundre år, og pogromer, som førte til storstilt utvandring, bl.a. til USA og Palestina. Alt har sin forklaring, og kan være komplisert.

Fabian56
Fabian56
1 måned siden

Skremmende at Israel tar imot nynazister. Og Azov kan prøve så mye de vil, de er og forblir nynazister. Og jeg tviler på at Russland «frykter» dem, Russland vil aller helst gjøre kort prosess med nazister.