Hjem Nyheter Azov: «Russland er de virkelige fascistene»

Azov: «Russland er de virkelige fascistene»

9

UKRAINA Azov skriver nå fra sine offisielle kanaler at de «svartmales» som fascister og nazister, men at den russiske ledelsen og militæret er «de virkelige fascistene».

Azov-bataljonens flagg. Foto: Public domain.

Under Ukrainakonflikten har beskyldninger om at motparten er «nazister» og fascister haglet fra begge sider. Nå går Azov-regimentet inn i ordspillet ved å anklage Russland for å være de virkelige fascistene.

Det er i en rekke innlegg på Twitter og Telegram at Azov blant annet skriver at de har blitt «svartmalt som nazister og fascister» og klager over at dette førte til at de ikke fikk våpen og trening av NATO-instruktører. Det skrives videre at Russland «hadde frekkheten» til å beskrive dem som nasjonalsosialister i samband med å kalle krigen en «særskilt denazifiseringsoperasjon».

«De virkelige fascistene var ikke krigerne fra Azov-regimentet, men det russiske lederskapet og det russiske militæret, som hadde frekkheten til å kalle krigen i Ukraina en «særskilt denazifiseringsoperasjon». Sannheten har blitt sagt av Winston Churchill: fremtidens fascister vil kalle seg antifascister. Det var akkurat slik det gikk».

I samme serie med innlegg benytter Azov også anledningen til å angripe det nasjonalsosialistiske Tyskland, som da sidestilles med handlinger fra «russiske barbarer».

«Disse barbarene fanger vanlige mennesker og under tvang tar de dem med til Russland, hvor de konfiskerer dokumenter og sender dem for å arbeide i de nordlige og østlige regionene. Påminner ikke det om konsentrasjonsleirene i Hitler-Tyskland eller gulags i det stalinistiske regimet?»

Nesten alle innlegg på Azovs Twitter-konto er skrevet på ukrainsk, mens disse innleggene er skrevet på engelsk. En rimelig antakelse er at Azov mener det er av særlig betydning å formidle til omverdenen at man ikke er fascist eller nasjonalsosialist, men tvert imot kjemper mot det.

Twitter-kontoen er en del av Azovs offisielle kanaler og er lenket til fra Azovs nettside.

Se Azovs uttalelser nedenfor:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
9 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roger M
Roger M
8 måneder siden

Da var det vel ikke lenger tvil om at Azov er fake, LARPs.

J.H
J.H
8 måneder siden

En strak arm til det ukrainske folk, en strak arm til det russiske folk, og en galge til deres pro-sionistiske ledere og Azov.

Holger
Holger
8 måneder siden

De burde byttet ut sitt flagg med Israels flagg, er jo en skam at de anvender vår symbolikk.

torehund
torehund
8 måneder siden

Etterkommere etter SS-Styrkene som befridde Ukraina fra bolsjevismen ondskap, blir i dag brukt som flesh for pound av Zelensky og borgermester Klitsjko som en slag morbid hevn mot det hvite folket i områdene i øst.

Birgitta
Birgitta
8 måneder siden

Azov er Zio-waffen

trackback
7 måneder siden

[…] Dette etter at Kurilkin skal ha «drept 250 nazister» i Ukraina, trolig soldater fra det media beskriver som den «høyreekstremistiske» Azov-bataljonen. […]

trackback
7 måneder siden

[…] Azov: «Russland er de virkelige fascistene» […]

trackback
6 måneder siden

[…] soldater har kapitulert i runder, har en gruppe av de mest hardbarkede medlemmene av den såkalte Azov-bataljonen, til tross for flere tilbud fra Russland, nektet å gi opp, noe de skal ha fått forbud mot av […]

trackback
6 måneder siden

[…] har tidligere skrevet om Azov-bataljonen i Ukraina, som begynte som en paramilitær frivillig gruppe for nasjonalister under urolighetene i […]