Hjem Nyheter Azov: «Russland er de virkelige fascistene»

Azov: «Russland er de virkelige fascistene»

UKRAINA Azov skriver nå fra sine offisielle kanaler at de «svartmales» som fascister og nazister, men at den russiske ledelsen og militæret er «de virkelige fascistene».

Azov-bataljonens flagg. Foto: Public domain.

Under Ukrainakonflikten har beskyldninger om at motparten er «nazister» og fascister haglet fra begge sider. Nå går Azov-regimentet inn i ordspillet ved å anklage Russland for å være de virkelige fascistene.

Det er i en rekke innlegg på Twitter og Telegram at Azov blant annet skriver at de har blitt «svartmalt som nazister og fascister» og klager over at dette førte til at de ikke fikk våpen og trening av NATO-instruktører. Det skrives videre at Russland «hadde frekkheten» til å beskrive dem som nasjonalsosialister i samband med å kalle krigen en «særskilt denazifiseringsoperasjon».

«De virkelige fascistene var ikke krigerne fra Azov-regimentet, men det russiske lederskapet og det russiske militæret, som hadde frekkheten til å kalle krigen i Ukraina en «særskilt denazifiseringsoperasjon». Sannheten har blitt sagt av Winston Churchill: fremtidens fascister vil kalle seg antifascister. Det var akkurat slik det gikk».

I samme serie med innlegg benytter Azov også anledningen til å angripe det nasjonalsosialistiske Tyskland, som da sidestilles med handlinger fra «russiske barbarer».

«Disse barbarene fanger vanlige mennesker og under tvang tar de dem med til Russland, hvor de konfiskerer dokumenter og sender dem for å arbeide i de nordlige og østlige regionene. Påminner ikke det om konsentrasjonsleirene i Hitler-Tyskland eller gulags i det stalinistiske regimet?»

Nesten alle innlegg på Azovs Twitter-konto er skrevet på ukrainsk, mens disse innleggene er skrevet på engelsk. En rimelig antakelse er at Azov mener det er av særlig betydning å formidle til omverdenen at man ikke er fascist eller nasjonalsosialist, men tvert imot kjemper mot det.

Twitter-kontoen er en del av Azovs offisielle kanaler og er lenket til fra Azovs nettside.

Se Azovs uttalelser nedenfor: