Hjem Nyheter Azovbataljonen endrer symbol

Azovbataljonen endrer symbol

UKRAINAKONFLIKTEN Den omtalte ukrainske Azovbataljonen kunngjør at de nå endrer symbol for å ta avstand fra nasjonalsosialismen.

Den ukrainske Azovbataljonen avslørte under en seremoni i Kharkiv at de nå endrer sitt symbol, ettersom det har blitt «utnyttet i russisk propaganda» om at enheten skulle være «nazistisk».

Symbolet, som kan sees på bildet over, inneholder en ulvehake og den svarte solen, to symboler som blant annet har blitt brukt av nasjonalsosialistene under andre verdenskrig.

Da Azovbataljonen denne uken innviet en ny spesialenhet i Kharkiv, var det tidligere symbolet erstattet med det ukrainske våpenskjoldet på emblemene som ble delt ut til soldatene.

– Vi danner nye divisjoner på samme prinsipper og ideologiske grunnlag som det legendariske Azovregimentet. For hver dag blir de flere og mer profesjonelle, sa Maksym Zhorin, en av Azovs befal, ved seremonien søndag, ifølge The Times.

Det er imidlertid uklart hva offiseren mener med å ha samme ideologiske grunnlag som før, ettersom man nå har tatt avstand fra nasjonalsosialismen.

Tar avstand fra nasjonalsosialismen

Frihetskamp har tidligere skrevet artikler om at Azovbataljonen tar avstand fra «anklager» om at de skulle være nasjonalsosialister eller nasjonalsinnede.

De har blant annet anklaget Russland for å være «de virkelige fascistene».

Bataljonen startet som en paramilitær gruppering av nasjonalister under urolighetene i 2014, men har siden blitt inkludert som en regulær del av den ukrainske hæren.