Hjem Nyheter Norge Bakeri forsvinner – etter 102 års drift

Bakeri forsvinner – etter 102 års drift

 OSLO/HISTORIE  Baker Hansen på Majorstuen stenger dørene på lørdag – etter 102 års drift. I lokalene skal det bli kontorer, nye butikker og leiligheter.

Baker_Hansen-640x442

Familiebedriften Baker Hansen ble etablert av Haakon Hansen allerede i 1861 og er Norges eldste bakeri som fortsatt er i drift. I 1913 åpnet de bakeriet ved Valkyrie plass på Majorstuen. Derfra ble brød levert med hest og kjerre over hele byen.

Nå, etter 102 års drift, må bakeriet stenge dørene da bygården skal renoveres og huse kontorer, nye butikker og leiligheter.

Det var Baker Hansen som i sin tid satte det aller første kneippbrødet i produksjon i Norge. Brødet ble bakt etter Sebastian Anton Kneipps oppskrift. Kneipp var foruten å være lege og prest, også oppfinner av kneippbrødet. Oppskriften hadde forlagsbokholder Søren Mittet fått med seg etter et kuropphold i Bayern. Hansens brød ble så sendt til doktor Kneipp for godkjennelse, og senere satt ut i produksjon.

Da Fridtjof Nansen dro ut på sine ekspedisjoner var det Baker Hansen som var en av sponsorene. I 1897 skrev Nansen i boken Fram over Polhavet at han nøt «bakkels og en vidunderskjønn marsipankage fra Baker Hansen i Kristiania». Med slikt godt bakverk med seg på reisen hadde de, ifølge Nansen, ingenting å klage over.

Kilde:
Baker Hansen forlater Bogstadveien etter 102 år