Hjem Nyheter Norden Bakeri nekter å bøye seg for kulturmarxistene

Bakeri nekter å bøye seg for kulturmarxistene

KULTURMARXISME Et bakeri sender sjokkbølger gjennom det politisk korrekte Sverige. Dette da de kaller negerboller for negerboller, og nekter å endre navnet.

negerbollebråk

Det er bakeriet Farmor Elsas bageri och café som har nektet å føye seg for det kulturmarxistiske språkpolitiet – noe som naturligvis har blitt belønnet med en hetsartikkel i den folkefiendtlige pressen. Målet med denne er naturligvis å få «synderen» til å ta avstand fra sine «ugjerninger».

Hetsartikkelen er det Helsinborgs Dagblad og journalist Julius Viktorsson som står for. Den har senere blitt plukket opp av en rekke svenske aviser.

I artikkelen beskrives det hvordan en kunde ved navn Martin Thuvesson skulle inn på bakeriet en lørdags morgen, men nærmest havnet i noe slags sjokktilstand, da han oppdaget at bakeriet hadde plassert et skilt over negerbollene hvor det stod «Lyx Negerbulle».

– Jeg ble skikkelig forbannet og sa til de som jobbet at jeg ikke kom til å handle mer hos dem. Jeg sa også at jeg hadde tatt bilde av skiltet og ville bruke det på sosiale medier, forteller Thuvesson.

Nekter å ta avstand

Avisen har så klart kontaktet en av eierne av bakeriet og konfrontert ham med «forbrytelsen». Naturligvis i håp om at han skulle ta avstand det «rasistiske» skiltet.

Michael Nilsson, deleier i bakeriet, forteller til journalisten at bakeriet har brukt benevnelsen «negerboller» siden 1963, da bakeriet åpnet dørene for første gang. På spørsmål om han har forståelse for at mennesker kan bli provosert, svarer han:

– Nei absolutt ikke. Om vi har en kunde som reagerer på navnevalget, så står de ti kunder bak som bare ler. Jeg skulle hevde at det er 1 av 500 som lar seg provosere av dette.

På spørsmål om de nå har tenkt til å fjerne skiltet, svarer Nilsson avkreftende, ettersom negerbollene er svært populære.

Etter publiseringen av hetsartiklene har bakeriet, via sin Facebook-side, mottatt både støtteerklæringer og kritikk. 

Kilde:
Bageri säljer «lyxnegerbulle» – ägaren tänker ha skylten kvar