Hjem Nyheter Bakgrunnen for den økte spenningen i Sør-Afrika

Bakgrunnen for den økte spenningen i Sør-Afrika

SØR-AFRIKA For tiden pågår det en opptrapping av spenningene mellom de hvite boerne og de svarte makthaverne i Sør-Afrika. Men hva er det egentlig som har hendt?

I løpet av uken rapporterte Nordfront om en økende spenning i Sør-Afrika, der mange hvite bønder, såkalte boere, ser ut til å ha fått nok. Bakgrunnen er alle de drap som er begått mot hvite farmere i Sør-Afrika, og nå senest et drap på en ung hvit bonde.

Ettersom de hvites situasjon i Sør-Afrika ofte undervurderes eller rett og slett ignoreres av løgnpressen i den vestlige verden, har Nordfront vært i kontakt med kilder blant boerne i Sør-Afrika, for at de skal kunne gi sin forklaring av situasjonen.

Nedenfor sammenfattes hendelsesutviklingen utifra forklaringer fra Nordfronts kilder.

Den 2. oktober ble den 21-årige bonden Brendin Horner funnet torturert og drept på sitt gårdsbruk. Han ble funnet av sin far og kjæreste, fastbundet med tau rundt halsen på en påle som var en del av gjerdet rundt gårdens eiendom. Horner hadde blitt meldt savnet dagen før.

Innen kort tid ble to av fem mistenkte for drapet pågrepet og det viste seg at en av dem var en politimann, mens den andre var en tungt belastet svart sørafrikaner med minst 16 tidligere dommer på samvittigheten.

Den drepte boeren Brendin Horner sammen med sin kjæreste, som fant han drept.

Selv om denne typen av bondedrap, der svarte slakter hvite for at jorda skal komme i deres besittelse, er vanlig praksis blant svarte i Sør-Afrika, virker dette drapet å ha fått begeret til å renne over for de hvite sørafrikanerne. Hvite bønder fra området marsjerte samlet til den lokale rettsalen der en av de mistenkte morderne befant seg. Man gjorde dette for å kreve rettferdighet, noe som er uvanlig for hvite i dagens Sør-Afrika.

Gårdbrukerne ble konfrontert av politiet utenfor rettsalen og en stadig amper stemning mellom de hvite bøndene og regimets politifolk førte til at bøndene stormet bygningen til tross for varselskudd fra politiet.

Kjapt kom det forsterkninger fra politiet som kom i pansret kjøretøy som kjørte rett inn i en folkesamling av hvite bønder i høy hastighet. I prosessen var man nære ved å kjøre over en hvit kvinne og hennes barn, som i siste sekund ble dratt til siden av en oppmerksom boer.

Etter at politiet hadde klart å få med seg den tiltalte bondemorderen i et pansret kjøretøy, gjorde den sinte folkemassen bokstavelig alt for å holde tilbake kjøretøyet med sine bare hender. Med sjokkgranater lyktes politiet til slutt å forlate plassen.

Boerne klarte derimot å velte og brenne opp et ikke-pansret politikjøretøy på plassen.

Politikjøretøy som ble brent opp rett etter at bildet ble tatt. Foto: Privat.

Etter hendelsen ble en av boerne som befant seg på plassen pågrepet ved at ikke mindre enn sju politibiler omringet boligen hans. Han står nå tiltalt for blant annet vold på offentlig plass, drapsforsøk og til og med terrorisme. Ifølge Nordfronts kilder vil det kommunistiske ANC-regimet statuere ett eksempel med han.

Ytterligere en boer, som synes på bildet triumferende over den veltede politibussen, har også blitt pågrepet og tiltalt.

En stadig mer aggressiv atmosfære fører til et antiklimaks

Den eskalerende hendelsesutviklingen ser ut til å ha skapt en alt sterkere enighet blant de sinte boerne, og de har nå begynt å gruppere seg på sosiale medier. Mange av landets hvite bønder har nå blitt enige om å slutte å selge sine varer til de store matvarekjedene, men kun til privatpersoner, for derved å kunne velge sine kunder selv.

Ettersom hvite bønder produserer nesten all mat i landet, utgjør naturligvis et slikt radikalt tiltak en stor trussel mot Sør-Afrikas evne til å mate befolkningen.

Samtidig har flere og flere hvite advokater begynt å tilby sine tjenester pro bono til alle innbyggere som har fått juridiske problemer på grunn av den rådende opprørsstemningen.

Som rapportert tidligere, oppmanet også den sør-afrikanske generalen Franz Jooste, veteran fra den tidligere apartheid-regjeringens armé og leder for den sør-afrikanske overlevelsesgruppen «Kommandokorps», alle hvite sør-afrikanere til å enes mot det rådende kommunistiske regimet, og da møte opp, fredagen som var, i byen Senekal der en domstolsforhandling mot de to mistenkte bondemorderne skulle avholdes.

Skjermbilde fra Franz Joostes revolusjonære oppmaning, som har blitt tatt bort fra Youtube av Google

Før rettssaken kunngjorde også den såkalte opposisjonelle og anti-hvite bevegelsen EFF at de ville dukke opp for å konfrontere boerne. I forkant lastet flere av medlemmene i EFF opp bilder av seg selv hvor de poserte med automatvåpenl, sammen med anti-hvite meldinger.

«Brylluppsferden er over for hvite mennesker i Sør-Afrika», anser den svarte terrorgruppen EFF

Når fredagen kom ble oppgjøret, som Nordfront har rapportert om, noe av et antiklimaks. Mange av de forsamlede boerne synes å ha mistet motet og heller søkt en forsonende holdning mot regimet og de svarte. Ifølge Nordfronts kilder er det fremforalt den eldre generasjonen som virker å være mer interessert i å kunne leve i noen form for sameksistens med det anti-hvite kommunistiske regimet, enn å kjempe for sin frihet og overlevelse som folk.

Samtidig finnes en yngre og mer kompromissløs generasjon hvite i Sør-Afrika som radikaliseres stadig mer og håpes å kunne ta over lederskapet av sitt folk fra dagens mer halvhjertede boer-ledere.

På vei til rettssaken i Senekal ble hvite stoppet av tungt bevæpnet politi, som samtidig slapp frem samtlige av de biler som fraktet væpnede EFF-menn. Det at EFF åpent bærer ulovlige våpen og truer med å myrde hvite, virker heller ikke til å bekymre det sør-afrikanske politiet.


Hvite sør-afrikanere trakasseres av svart politi på vei til rettssalen i Senekal.


«Hvor er Hitler?», spør en hvit sør-afrikaner seg om, når han blir trakassert av svart politi på vei til rettssalen i Senekal.

Foruten EFF og det korrupte politiet fantes også den påståtte oppløste gruppen «Umkhonto we Sizwe» på plassen. «Umkhonto we Sizwe» er kommunistpartiet ANCs bevæpnede gren som ble trent opp av Sovjet på 80-tallet og som lå bak mange av de terrorhandlingene som ble gjennomført mot det tidligere apartheidstyret:

Hæren ble også tilkalt for å «opprettholde freden» i Senekal.

Forhåpentligvis kommer ikke fredagens antiklimaks til å lede til at polariseringen mellom det svarte regimet, med sine terrorgrupper på den ene siden og de hvite boerne på den andre siden, vil minske atter igjen. Vi kommer til å følge utviklingen i Sør-Afrika.

Frihetskamp kommer også til å publisere en innsending, skrevet av en hvit sør-afrikaner med svenske røtter, der han forteller mer om frustrasjonen over at boerne heller ikke denne gangen valgte å sette hardt mot hardt, mot det sør-afrikanske svarte regimet.

Les også:
Nytt drap på hvite bønder i Sør-Afrika: 21-åring bundet til stolpe og knivhugget – stille i løgnmedia
General oppmaner boere til å slå tilbake mot Sør-Afrikas anti-hvite regime
Farmor i Sør-Afrika døde da hun ble tvunget til å se sine tre barnebarn bli voldtatt
Ny dokumentar om Sør-Afrika
Farmlands: Dokumentar om folkemordet i Sør-Afrika
FILM: Den kommende rasekrigen i Sør-Afrika