Hjem Nyheter Europa Bakslag for Monsanto: Østerrike forbyr glyfosat

Bakslag for Monsanto: Østerrike forbyr glyfosat

1

ØSTERRIKE Østerrike har stemt for å forby glyfosat, den viktigste ingrediensen i Bayer-Monsantos beryktede ugressmiddel Roundup. Landet blir dermed det første i EU til å forby kjemikaliet.

I Østerrike har Sosialdemokratene, Frihetspartiet og det liberale NEOS vedtatt et forslag om å forby kjemikaliet glyfosat, som er mest kjent som den viktigste ingrediensen i Bayer-Monsantos beryktede ugressmiddel Roundup.

Nå kreves det bare at loven undertegnes av landets president Alexander van der Bellen hvis ikke parlamentets overhus protesterer. «Vi vil være et forbilde for andre land i EU og verden», sa Erwin Preiner, et sosialdemokratisk parlamentsmedlem som har jobbet med forslaget.

Bayer, som kritiserte beslutningen, har hatt store problemer i det siste og ble i mai dømt til å betale to milliarder dollar i skadeerstatning til et par i California som hevdet at de hadde fått kreft etter bruk av Roundup. Østerrike har mer enn noe annet land i Europa omfavnet økologisk jordbruk og nesten en fjerdedel av landets avlinger er økologiske.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Espen Johansen
Espen Johansen
3 år siden

forby Monsanto og ikke bruk deres produkter , det ligger mye jævelskap bak deres strategier. de sprayer oss med aleminum og bareum