Hjem Nyheter Europa Balenciaga og Ukraina

Balenciaga og Ukraina

PEDOFILI Stadig flere urovekkende forhold ved skandalen rundt motemerket Balenciaga kommer nå frem i lyset. Ikke alt derimot er like åpenbart, men i seg selv er disse forholdene uansett av en så pass foruroligende karakter at de også isolert under normale forhold vil vekke avsky.

Foto: Gunguti Hanchtrag Lauim, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Et av verdens største motemerke i klesindustrien, Balenciaga, befinner seg som kjent i hardt vær for tiden etter en reklamekampanje som, sagt på en mild måte, fremstilte barn i en seksualisert kontekst. Dette innbefattet blant annet småbarn som lekte seg med teddybjørner oppkledd i temaer vanligvis forbundet med BDSM, en seksuell retning med fokus på smerte, disiplin, underkastelse og dominans. Andre reklamekampanjer har nå blitt ettergått og ikke overraskende har man oppdaget flere subtile hint som motehuset har plassert i kampanjene sine. Blant annet har man i en fotoserie sett nøyere på tilsynelatende fotofaglig plasserte bøker og dokumenter av tilfeldig karakter, som imidlertid viser seg å inngå i et mønster. Bøkene og dokumentene er fra en forfatter og en rettssak hvor man forsøkte å liberalisere og alminneliggjøre synet på pedofili, og dokumentene er rett og slett rettsdokumentene fra rettssaken; alt tyder dermed på at utvelgelsen og plasseringen av disse er alt annet enn tilfeldig.

Det har også kommet frem at Balenciagas kreative sjef (som godkjente disse kampanjene), Demna Gvasalia, tidligere i år ble utnevnt til ambassadør for organisasjonen United24. Denne organisasjonen ble startet og er drevet av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og har som formål å samle inn penger til flyktninger fra nasjonen. Flere har den siste tiden stilt spørsmålet om det er en tilfeldighet at en betydelig aktør i moteverden og dens kreative sjef som forsøker å normalisere pedofili, inngår partnerskap med statsoverhodet for et land hvor hundretusener er på flukt, også enslige barn.

Skjermbilde: Twitter.

Gvasalia har for øvrig uttalt at grunnen til at han blir oppfattet som litt uortodoks er at han er preget ved å vokse opp i et område med radioaktivitet og at han så mye barneporno da han var liten gutt.