Hjem Nyheter Balkanruten stenges for “flyktninger”

Balkanruten stenges for “flyktninger”

MASSEINNVANDRING Slovenia og Serbia stenger natt til torsdag sine grenser. Dette innebærer at den såkalte Balkanruten ikke lenger vil være fremkommelig for «flyktninger» som vil invadere Europa.

masseinnvandring_flyfoto

Øst-Europa fortsetter å innføre tiltak mot den massive «flyktningstrømmen» som rammer kontinentet. Denne gangen er det Slovenia som har besluttet å helt stenge sine grenser for såkalte flyktninger. Beslutningen kommer til å tre i kraft natt til torsdag og innebærer at bare personer med gyldige Schengen-dokumenter får komme inn i landet. Slovenias statsminister Miro Cerar kommenterte beslutningen tidligere i dag:

– Vi sender et tydelig signal til alle menneskesmuglere og illegale migranter, at ruten (over vestre Balkan) ikke lenger eksisterer. Den er stengt.

Som en følge av dette stenger også Serbia sine grenser. Dette for å unngå å bli en oppsamlingsplass for «flyktninger» som ikke kan ta seg videre nordover via Slovenia.

Tusenvis av «flyktninger» kommer nå til å bli sittende fast i Hellas og Makedonia, nå som ruten via Serbia, Kroatia, Slovenia og Østerrike altså ikke lenger er tilgjengelig.

Kilde:
The Latest: Slovenia to demand visas on border at midnight