Hjem Nyheter Norden Bankmafiaen slår ned på kontanter i Sverige – truer Somalias økonomi

Bankmafiaen slår ned på kontanter i Sverige – truer Somalias økonomi

3

SVERIGE/SOMALIA Bankmafiaens kamp mot kontanter i Sverige har fått den uforutsette konsekvensen av å true Somalias økonomi. Somalias utenriksminister har derfor tatt affære og fått audiens hos Sveriges motpart.

Ahmed Isse Awad og Margot Wallström.

Frihetskamp har tidligere rapportert om at Nordea i Sverige har begynt å stenge ned «vanlige» bedrifters bankkonti, etter utstrakt bruk av kontanter, som banken ikke har kontroll over. Nå rapporteres det at stadig flere hawala-bedrifter også har fått sine konti nedstengt. Hawala er en metode for å sende penger mellom land, og brukes ofte av innvandrere til å sende penger til familien i hjemlandet. At banken ikke har tilstrekkelig informasjon om hvor pengene kommer fra, samt at de skal ha blitt brukt til hvitvasking og terrorfinansiering, er begrunnelsen for nedstengingene.

Det er Somalias utenriksminister Ahmed Isse Awad som i et intervju med Sveriges Radio sier at mange somaliere i Sverige er urolige, ettersom hawala-bedriftene er nødvendige for å sende penger hjem til Somalia. I følge Awad er dette en livsviktig ressurs for mange somaliere, og beløpene det er snakk om er større enn hva Somalia til sammen får i bistand.

– Diasporaen i andre land er faktisk det som har hjulpet Somali opp gjennom årene. Det handler om over en milliard dollar i året. Det er mer enn hva Somalia får i bistand, sier Awad.

At disse pengene ikke når Somalia er et stort problem for landet, hvilket er hvorfor Ahmed Isse Awad har hatt samtaler med Sveriges utenriksminister Margot Wallström.

I 2017 fikk jødisk makt-lederen Robert Singer direkte audiens hos Sveriges justisminister Morgan Johansson om å bekjempe Den nordiske motstandsbevegelsen. Om Ahmed Isse Awad fikk samme gehør hos Wallström om å bekjempe bankmafiaen, gjenstår å se.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Har Somalia noen egen økonomi, bortsett fra det som kommer inn fra piratvirksomhet og eksport av berikere til Europa, som kan sende penger til sine rasefrender fra utlandet? I Norge bidrar iallfall somalierne(nær 30 tusen), til vekst i sosial- og trygdebudsjettene, og til politiets/domstolenes arbeid med å stoppe/straffe kriminalitet. Og det regnes med i BNP, som kjent!

Espen
Espen
3 år siden

Nei til et kontantfritt samfunn!

Reodor
Reodor
3 år siden

De private bankene taster noen siffer inn på en datamaskin og vipps øker pengemengden gjennom nye forbrukslån + renter. For en frekk måte å gjøre seg selv rik på! Banksterne kan drepe oss alle ved å ta fra oss mulighetene til å ha kontanter i reserve.

Alle penger – elektroniske og kontanter – burde trykkes opp av en nasjonalbank som var eid av folket og som tjente våres interesser.

#Rettsoppgjør!