Hjem Nyheter Globalt Bannlyste Huawei utfordrer nå Google

Bannlyste Huawei utfordrer nå Google

4

IT Etter å ha blitt utestengt av Google valgte kinesiske Huawei å satse stort på å utvikle egne tjenester og applikasjonsbutikken App Gallery. Handlingen som var ment å svekke selskapet kan nå i stedet gjøre Huawei til en reell utfordrer for Google og Apple.

Den kinesiske telekomgiganten Huawei utfordrer Google.

I 2019 ble Huawei og flere andre kinesiske selskaper svartelistet av USA og fikk ikke lenger lov til å handle med amerikanske selskaper. For Huawei sin del var resultatet at de ikke lenger fikk tilgang til amerikansk programvare som operativsystemet Android. Huawei byttet umiddelbart til den åpne versjonen av Android, men det store problemet forble at de ikke lenger kunne anvende Googles tjenester, skriver Sweclockers.

Siden den gang har Huawei utviklet sine egne tjenester for å erstatte Googles varianter, som eksempelvis posisjonering, maskinlæring og sikkerhetsfunksjoner. De har også utviklet sin egen plattform Huawei Mobile Services for å bli helt uavhengig av Google og Android.

Den kinesiske telekomgiganten har nå løftet frem applikasjonsbutikken AppGallery, som for kinesiske brukere har vært tilgjengelig i flere år, men som nå også skal lanseres på det globale markedet.

Huaweis applikasjonsbutikk AppGallery, med over 45.000 apper.

For eksempel er BankID allerede i AppGallery, og mer viktige apper forventes snart å være tilgjengelige. Ifølge Huawei har applikasjonsbutikken deres for øyeblikket over 45 000 apper, og mer enn 390 millioner aktive brukere hver måned.

Sweclockers mener at Huawei, med utviklingen av applikasjonsbutikken sin, prøver å gjøre seg helt uavhengig av Google og bryte deres monopol. Man kan også se at Huawei velger å samarbeide med flere og flere selskaper og applikasjonsutviklere.

Hvordan Googles og Apples dominans og duopollignende posisjon i markedet påvirkes av Huaweis investering gjenstår å se.

Les også:
Kinesiske Huawei svartelistet – nekter å bøye seg for USA
Nya Dagbladet intervjuer varsler fra Google: «Jeg følte en enorm skyld»
Google samlet inn ulovlig data – dømt til å betale flere millioner dollar
Google bruker ADL for å sensurere YouTube

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Morten
Morten
2 år siden

Bra Google får konkurranse.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Kjempe bra!

Grim
2 år siden

Bra med konkurranse. Men like personovergripende Huawei, med spion chipper og kommunist-etteretning som samler info fra utstyret de selger.

Thorvald
Thorvald
Svar til  Grim
2 år siden

Har du belegg eller bevis for påstandane?
så vidt meg bekjent er omtrent samtlege USA baserte IT tenester under NSA overvåkning.

Imens manglar det bevis for Huawei overvåkning.

At software på Kina modeller krever innlogging med offisielt Kina id og sporer alt, så fins det ikkje bevis på at Huawei utanfor Kina driver skjult overvaking.