Hjem Historie Dagens historiske Barn leker «SA renser Liebknechthuset»

Barn leker «SA renser Liebknechthuset»

2

HISTORIE En uvanlig barnelek ble allment kjent den 15. april 1933 i Tyskland gjennom bildemagasinet Illustrierter Beobachter. Leken gikk ut på å bekjempe og fange kommunister.

Rydd gaten for de brune bataljonene.
Rydd gaten for de brune bataljonene.

Alle barneleker er ikke politisk korrekte. «Cowboy og indianer», som oppstod i Amerika på slutten av 1800-tallet, handler om at cowboyer utsettes for et bakholdsangrep av indianere og derfor må forsvare seg mot disse farlige angriperne. I leken er cowboyene ofte synonymt med heltemodige menn som til slutt seirer over de usiviliserte indianerne.

I Tyskland oppsto det i 1933 en liknende barnelek. Hvor utbredd den ble er vanskelig å si, men det ble iallefall rapportert om den i Illustrierter Beobachter. Illustrierter Beobachter var et bildemagasin som ble utgitt av Franz-Eher Verlag (NSDAP), hovedsakelig på ukebasis, mellom årene 1926 til 1945. Magasinet viste ofte bilder av den nasjonalsosialistiske ledelsen i forskjellige sammenhenger, byggingen av store prosjekter som Autobahn, militærkampanjer med mer.

Foruten eksklusive bilder av politisk eller militær natur var det også i Illustrierter Beobachter bildereportasjer om det vanlige livet i det nasjonalsosialistiske Tyskland. Den 15. april 1933 kom det på trykk en artikkel om en ny barnelek som hadde oppstått. Overskriften lød: «Das neue Spiel: S.A. räumt Liebknechthaus» (Den nye leken: SA renser Liebknechthuset).

640px-ib33-15b

Bildereportasjen viser hvordan barn leker at de er SA-menn som sloss mot kommunister fra KPD. Målet er å erobre det kommunistiske hovedkvarteret Liebknechthuset, og den som klarer å fange en kommunist får gleden av å sette ham i leir. KPD, som ble skapt av jødiske bolsjeviker og var ansvarlig for mange drap på SA-menn, hadde blitt forbudt ti uker tidligere.

Liebknechthusets siste forsvarere.
Liebknechthusets siste forsvarere.

I artikkelen skriver Illustrierter Beobachter blant annet:

Et «Brunt hus» (NSDAPs hovedkvarter) har blitt bygget med tøy og pinner midt på gårdsplassen. Inne i teltet er det et bilde av Adolf Hitler og et postkort med teksten til Horst Wessel-sangen. De 5 til 12 år gamle guttene har laget alt selv. Den glade eieren av en tromme er lederen. De trener hardt, og lykkes. De studerer sangene. Det går ofte hett for seg, som når Karl Liebknechthuset, som er laget av gamle søppeldunker, stormes.

Liebknechthuset erobres.
Liebknechthuset erobres.

640px-ib33-15e

Man blir trøtt etter hardt politisk arbeid.
Man blir trøtt etter hardt politisk arbeid.

Den amerikanske professoren Randall Bytwerk har en engelsk versjon av artikkelen på sin hjemmeside. Bytwerk er kjent for å rapportere sannferdig om det nasjonalsosialistiske Tyskland på sin side German Propaganda Archive. Les artikkelen i sin helhet her.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Hehe, noen skikkelige hjerteknusere det der. Blir alltid glad inni meg av å se nordiske/europeiske barn som leker og boltrer seg.

Arno
Arno
Svar til  Anonymsurfer
3 år siden

«nordiske/europeiske barn som leker og boltrer seg»

Begynner dessverre å bli veldig sjeldne syn. Kulturmarxistene har klart å fjerne det ved mange ulike tiltak. Alt skal være organisert av dem bl.a. Ny teknologi bidrar også (elektroniske inneleker).
Dessuten kommer at fødselsraten for etnisk norske og nordiske kvinner nå er ca 1,0 barn per kvinne. (NB! Offentlig statistikk er forfalsket.)
For å opprettholde den etniske befolkningen måtte den ligge på over 2. – Et stille folkemord pågår!