Hjem Nyheter Norge Barnehage stengt på grunn av asylmottak

Barnehage stengt på grunn av asylmottak

0

ARENDAL: Foreldre til barn som går i Tromøy barnehage har den seneste tiden valgt å holde barna hjemme, på grunn av problemer som har oppstått i forbindelse med et nærliggende asylmottak. Fredag ble barnehagen stengt.

barnehage-asylmottak

Det var på fredag at foreldrene til barn som går i Tromøy barnehage på Hove i Arendal kommune ble innkalt til et hastemøte. Dette etter at foreldrene hadde valgt å holde sine barn hjemme på grunn av problemene som har oppstått i sammenheng med et nyopprettet nærliggende asylmottak.

Samme dag som møtet fant sted hadde asylsøkere tatt seg inn i barnehagen, og på vei inn til møtet ble sjokkerte foreldre vitner til et blodig slagsmål like utenfor barnehagen.

Enhetsleder Johnny Svensvik i Tromøy barnehage forteller til Arendals Tidende at ledelsen ved barnehagen skal allerede på onsdag ha uttrykt bekymring overfor det nærliggende transittmottaket. Etter foreldremøtet ble det fattet et vedtak om å stenge barnehagen.

– Jeg hadde samtaler med en og en familie etter foreldremøtet, og det var massiv enighet om at de ikke ville bruke barnehagen.

Ifølge Svensvik vil nå barna overføres til andre barnehager i samme distrikt. Personalet vil også følge med, for å gjøre overgangen for barna lettere.

Kilde:
Foreldre vil ikke bruke Tromøy barnehage

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg