Hjem Nyheter Norge Barnehager arrangerer homo-parader – vil hylle “mangfold”

Barnehager arrangerer homo-parader – vil hylle “mangfold”

HOMOLOBBYEN Flere barnehager arrangerer i år homoparade for barn helt ned i toårsalderen. Vi skal hylle mangfold, uttaler en barnehagesjef fra Oslo.

Flere norske barnehager har i år valgt å arrangere sine egne såkalte pride-parader og vil utstyre barn helt ned i toårsalderen med homoflagg for å hylle homobevegelsen (homolobbyen).

På spørsmål fra NRK om hvorfor de skal arrangere pride-parade i barnehagen, svarer avdelingsdirektør Nina Corneliussen i avdeling barn og kultur i Østensjø bydel, at dette er noe de gjør for å «hylle mangfold». Hun henviser videre til (den folkefiendtlige, red. anm.) rammeplanen for norske barnehager, som spesifiserer at småbarn skal lære om «seksuell orientering».

Barnehagen skal fremme likeverd og likestilling uavhengig av kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk, etnisitet, kultur, sosial status, språk, religion og livssyn. Barnehagen skal motvirke alle former for diskriminering og fremme nestekjærlighet.

Corneliussen påpeker også at det er viktig at to- og treåringer lærer at det finnes ulike «familiekonstellasjoner»:

– Det er viktig at barn lærer at det finnes forskjellige familiekonstellasjoner. Det er kvinner som er sammen med kvinner og menn som er sammen med menn.

Hun mener også at homofeiringen er viktig for å motvirke «mobbing og utenforskap», og er uenig i at pride-festivaler er politiske.

– Personlig føler jeg ikke Pride er politisk, og arrangementet i barnehagen er i hvert fall ikke det. Det er et arrangement som har sitt utspring i rammeplanen for barnehager.

Østensjø bydel har tidligere sendt samtlige barnehageansatte på kurs hos homolobbyistene i organisasjonen FRI (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold).