Hjem Nyheter Norden Barnevoldtekt i populær svensk svømmehall

Barnevoldtekt i populær svensk svømmehall

SVERIGE En ung jente har blitt voldtatt på Eriksdalsbadet i Stockholm. Svømmehallen har lenge hatt problemer med «gutter og unge menn» som beføler og forgriper seg på kvinner, og innførte ifjor kjønnsdelte boblebad.

eriksdalsbadet

Det var i begynnelsen av januar at en ung jente ble voldtatt på det Eriksdalsbadet i Stockholm. Ifølge politiet skal ingen enn så lenge være pågrepet for ugjerningen.

Den populære svømmehallen har lengre tid hatt problemer med «unge gutter og menn» som beføler og forgriper seg på kvinnelige badegjester. Som følge av dette innførte de blant annet adskilte boblebad for kvinner og menn. Etter voldtekten har de også forsterket overvåkingen.

I løpet av 2015 kom det inn 14 anmeldelser om seksuelle overgrep fra det aktuelle badet. Ofrene var jenter helt ned i elleveårsalderen. Politiet mistenker det skjuler seg store mørketall.

Eriksdalsbadet1

Én barnevoldtekt og minst fem seksuelle overgrep

I løpet av årets fire første uker har minst fem jenter under 18 år anmeldt seksuelle overgrep ved Eriksbadet. Barnevoldtekten kommer i tillegg.

– Visse av disse hendelsene har funnet sted i garderobene, så i boblebassengene og i den tunnelen man svømmer igjennom, forteller Elisabeth Anestad ved politiet til Expressen.

I de saker hvor gjerningsmennenes identitet er kjente, handler det utelukkende om såkalte enslige mindreårige asylsøkere.

Kilde:
Barn våldtogs på bad – ökar bevakningen