Hjem Nyheter BBC suspenderer seks journalister på grunn av deres meninger

BBC suspenderer seks journalister på grunn av deres meninger

STORBRITANNIA BBC har åpnet etterforskning av seks journalister for å privat ha uttrykt sympati for Palestina. Alle har blitt suspendert fra sitt arbeid.

Foto: Chiefmoamba / flickr (CC BY-NC-ND 2.0 DEED)

Seks journalister som jobber for BBC har blitt suspendert i påvente av etterforskning etter at det kom frem at de hadde uttrykt pro-palestinske synspunkter på sosiale medier. Dette kan ifølge BBC være i strid med den statseide mediegigantens krav om «habilitet».

– Vi etterforsker denne saken som en hastesak. Vi tar påstander om brudd på våre redaksjonelle og sosiale medie-retningslinjer svært alvorlig, og hvis og når vi finner brudd, vil vi iverksette tiltak, inkludert disiplinære tiltak, sier BBC i en uttalelse.

Etterforskningen kommer etter at andre britiske medier angrep BBC for ikke å beskrive Hamas som «terrorister», men i stedet «militante». BBC har begrunnet dette med at de ønsker å rapportere upartisk om konflikten, mens konkurrentene har vist til at Hamas er utpekt som en terrororganisasjon av den britiske regjeringen.

Daily Telegraph avslørte deretter i en artikkel at de seks reporterne, som alle jobbet i BBCs arabiskspråklige avdeling, postet på sosiale medier og beskrev Hamas som frihetskjempere og angrepet på Israel som «et daggry av håp».