Hjem Nyheter Norge Beboere demonstrerte mot «rasistisk» mottaksledelse

Beboere demonstrerte mot «rasistisk» mottaksledelse

 VESTVÅGØY  Beboere ved Vestvågøy Mottak demonstrerte tirsdag fordi de mener ledelsen ved asylmottaket er «rasistisk». – Slike påstander er en del av jobben i denne bransjen, sier daglig leder.

Foto: Audun Rønningen
Foto: Audun Rønningen

Ved Vestvågøy Mottak i Stamsund i Lofoten ble det demonstrert tirsdag. Beboerne ved mottaket rettet sin misnøye mot mottakets daglige leder, Tom Edvardsen. På plakatene som ble brukt under demonstrasjonen, står det blant annet: «Tom is racist» og «No more Tom».

Demonstrantene mener ledelsen ved mottaket har opptrådt «rasistisk» blant annet ved å ha sagt at dersom beboerne ikke er fornøyd med forholdene ved mottaket, kan de bare dra hjem. Edvardsen sier han overhodet ikke kjenner seg igjen i påstandene om «rasisme», og tilføyer at «slike påstander som vi har fått høre i dag, er en del av jobben i denne bransjen».

Demonstrantene protesterer mot en rekke forhold ved mottaket. Dette handler om at de må dele på en vaskemaskin, ett fjernsyn og en datamaskin, samt et kjøkken som angivelig mangler utstyr. De er dessuten misfornøyd med at kjelleren fortsatt er stengt etter en brann der før jul. De klager også på at det er for mange beboere på hvert rom, og at bygget til tider ikke er varmt nok.

For å understreke hvor ille de blir behandlet, demonstrerte beboerne med den velskrevne plakat-teksten: «Raicsm equal hate».

Kilde:
Demonstrerte mot ledelsen av asylmottaket