Hjem Nyheter Norge Befolkningen har ingen tillit til norsk media

Befolkningen har ingen tillit til norsk media

INNENRIKS: Den norske befolkningen har liten tillit til journalister og media, ifølge en ny undersøkelse. Hele 40 prosent har ingen «tillit til at mediene er frie og uavhengige av eiere og annonsører».

norsk_media-640x205

Opplysningene fremkommer i en rapport om ytringsfrihet finansiert av Fritt ord. Ifølge undersøkelsen skal drøyt 30 prosent av befolkningen ha «liten eller ingen tillit til hvordan mediene setter søkelys på sin egen samfunnsrolle», og hele 40 prosent ha ingen tillit til at «mediene er frie og uavhengige av eiere eller annonsører».

20 prosent tror ikke «mediene er frie og uavhengige staten», og drøyt 30 prosent mener mediene ikke «belyser sakene fra flere sider». Halvparten av befolkningen mener «journalistene i svært eller ganske stor grad lar seg påvirke av eiernes økonomiske interesser».

Elisabeth Staksrud, medieforsker og førsteamanuensis ved Institutt for medier og kommunikasjon på Universitetet i Oslo, mener funnene fra undersøkelsen viser at «tilliten til medier og journalister er deprimerende lav», men har selv ingen god forklaring på hvorfor det er slik.

Kilde:
– Tilliten til medier og journalister er deprimerende lav