Hjem Nyheter Norden Begravelsesgjester bærer våpen i Malmö

Begravelsesgjester bærer våpen i Malmö

SVERIGE Kirkeansatte i Malmö har opplevd flere tilfeller hvor begravelsesgjester bærer våpen og skuddsikre vester. Nå skal samtlige 230 ansatte gå sikkerhetskurs.

Ansatte i Svenska kyrkan i Malmö er urolige over sin arbeidssituasjon, og særskilt når det er begravelser. Ifølge de ansatte så skal de mange ganger ha opplevd at gjester bærer våpen og skuddsikre vester.

Samtlige av de 230 ansatte vil nå gjennomgå et sikkerhetskurs, for å lære seg å håndtere de bevæpnede gjestene. Men allerede nå oppfordres de til å holde seg unna begravelsesfølget dersom man opplever situasjonen som truende.

– En del bærer våpen helt synlig, vi ser også skuddsikre vester. For våre ansatte føles det truende å ha våpen i sin direkte nærhet, forteller Sven-Erik Aspeklev som er ansvarlig for kirkegårdene i Malmö.

Livsfarlig å jobbe på akuttmottaket

Det er ikke bare kirkeansatte i Malmö som føler de har et farlig arbeidsmiljø. Som Frihetskamp omtalte i september så frykter vektere ved akuttmottaket i byen for sine liv på arbeidsplassen.

Flerkulturelle Malmö herjes av kriminelle innvandrergjenger, og ikke sjelden er det gjengmedlemmer som skal behandles. Vekterne rapporterer at de regelmessig iakttar våpen på både pasienter og pårørende. De har også blitt både truet og angrepet med kniver og andre våpen.

— Det er bare et spørsmål om tid før det blir skuddløsning i venterommet, sier en av vekterne til SVT.

Kilde:
Begravningsgäster bär vapen i Malmö