Hjem Nyheter Europa Belgisk koronarambo er funnet død

Belgisk koronarambo er funnet død

1

BELGIA Den belgiske soldaten som i media er blitt kalt «koronarambo» har etter en lang politiinnsats blitt funnet død. Belgisk politi hevder at soldaten har begått selvmord, men mannens nærstående er overbeviste om at politiet har skutt ham.

Jürgen Conings.

Den belgiske soldaten og koronakritikeren Jürgen Conings har vært på rømmen fra politiet siden den 17. mai. Med seg på flukten hadde han panservernraketter, automatvåpen og en pistol. Conings var i hovedsak en sterk kritiker av koronarestriksjonene, men er også blitt beskrevet som en «høyreekstremist» i jødisk media.

rapporteres det at elitesoldaten er funnet død. Belgisk politi har gått ut med at Conings kropp er blitt funnet, og at man tror at han har begått selvmord med et av sine skytevåpen.

Conings familie er dog ikke like overbeviste.

«Det kan ikke være mulig at 500 soldater med hunder ikke har kunnet finne ham [tidligere]. De drepte ham», sier et familiemedlem til avisen De Morgen.

«Jeg tror ikke at Jürgen begikk selvmord. Kjenner du Jürgen? Vi gjør det. Hvilken bisarr tilfeldighet at Maaseiks borgermester akkurat har funnet ham».

Ifølge politiets forklaring ble altså kroppen oppdaget av byens borgermester, Johan Tollenaere, da han var ute og syklet i skogen.

«Jeg gikk ikke og sjekket selv. Med tanke på stanken tenkte jeg at det var en gjennområttent lik. Det var ikke opp til meg å finne det, men kroppen så ut til å ligge i nærheten av der vi passerte», forklarer borgermesteren for nyhetsbyrået Belga.

Forsvarsdepartementet rapporterer at en patolog er på vei til stedet. Hærens bombegruppe skal dessuten lete etter eventuelle miner i området. Det er også fremkommet at Conings siden tidligere har stått på en liste med «høyreekstremister» som militærets etterretningstjeneste har laget.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard Eide
Richard Eide
1 år siden

Selv om det er vanskelig å bevise og påstå noe ubestridelig her så ja man må ju bemerke at profesjonelle soldater påståelig ikke klarte å finne han i området men alle verktøy dem har til rådlghet men brått så befinner seg tilfeldigvis borgermesteren i et område der en påståelig farlig mann er på rømmen med en masse våpen…