Hjem Nyheter Belgiske soldater sprayet med tåregass og vannkanoner under demonstrasjon

Belgiske soldater sprayet med tåregass og vannkanoner under demonstrasjon

BELGIA Opprørspoliti i Brussel måtte ty til vannkanoner og tåregass mot militært personell i forbindelse med protester mot regjeringens planer om å heve pensjonsalderen.

opptøyeribelgia

Ifølge lokale rapporter skal 8 000 tjenestemenn og -kvinner ha tatt til gatene i den belgiske hovedstaden for å uttrykke sin misnøye over forslaget om å heve pensjonsalderen fra 56 til 63 år. Opptak fra tirsdagens demonstrasjon, som fant sted på en nasjonal helligdag for den belgiske kongefamilien, viser demonstranter som kjemper mot opprørspoliti.

Protestene fikk en voldelig avslutning i nærheten av boligen til Belgias forsvarsminister på Mont St Lambert-gaten, der demonstranter blant annet kastet sitroner og andre prosjektiler mot politiet, som til gjengjeld brukte vannkanoner for å spre demonstrantene.

Regjeringen planlegger å øke pensjonsalderen til 63 år i 2030, og vilkårene for å få innvilget en militærtjenestepensjon vil endre seg fra 2019, melder avisen De Tijd.

VSOA, en av fire offentlige fagforeninger som støttet tirsdagens demonstrasjon, har uttrykt at regjeringens lite gjennomtenkte forslag er en «ødeleggelse» av dagens pensjonsordning.

– Regjeringen ønsker å bryte ned solidariteten mellom de ulike sektorene i offentlig sektor, uttale VSOA i forrige måned.

En annen fagforening, SLFP, som representerer tjenestemenn og -kvinner, sier regjeringens behandling av mennesker som har risikert livene sine for «sikkerheten og beskyttelsen» av Belgia er «uakseptabelt».

Den påkostede masseinnvandringen og nedleggingen av den nasjonale industrien til fordel for import fra Asia er klare årsaker til de økonomiske innstrammingene som foregår i flere europeiske land. Nedskjæringene er et tydelig eksempel på hvordan korrupte karrièrepolitikere hverken har respekt eller lojalitet til sin egen befolkning, og at de kun er nikkedukker for (((globale interesser))).

Kilde:
Protesting soldiers teargassed, hit with water cannon by Belgian police (VIDEO)