Hjem Nyheter Norge Belønnet god arbeidsinnsats – beskyldt for rasisme

Belønnet god arbeidsinnsats – beskyldt for rasisme

MOSS: Etter å ha hatt elever på arbeidsuke ga XXL dem som hadde gjort en ekstra innsats, en ekstra påskjønnelse. – Rasistisk, mener en av dem som ikke mottok den ekstra påskjønnelsen.

rasist-640x342

15-åringen Awni El-helou gjennomførte sammen med åtte andre elever sin arbeidsuke ved XXL i Moss. Butikken ga alle elevene et gavekort på 100 kroner hver ved ukas slutt, men valgte samtidig å gi en ekstra påskjønnelse til de av elevene som hadde lagt ned en ekstra innsats. Ifølge El-helou fikk samtlige nordmenn – fem av elevene – denne ekstra belønningen i form av enda et gavekort på 100 kroner.

Etter å ha blitt «diskriminert» på denne måten publiserte El-helou et innlegg på Facebook der han blant annet skrev:

«Det jeg og alle mine ikke-etniske norske venner fikk for arbeidet vi utførte, var en rasistisk handling av daglig lederen, […], på XXL.»

Driftssjef i XXL, Anders Fjeld, avviser at fordelingen av gavekort har noe med rasisme å gjøre. Til Moss Avis sier Fjeld:

Det ble gjort klart overfor elevene på forhånd at dersom noen av de gjorde en ekstra god innsats, ville de bli premiert for dette. Da ville det blitt urettferdig for de som faktisk fortjente den ekstra påskjønnelsen, å nekte dem dette i ettertid, fordi det kunne oppfattes rasistisk.

Kilder:

XXL avviser diskriminering
– De «norske» elevene fikk dobbelt så mye etter arbeidsuka