Hjem Nyheter Europa Belyste folkemordet i Sør-Afrika — anklages for «rasisme»

Belyste folkemordet i Sør-Afrika — anklages for «rasisme»

STORBRITANNIA Heather Venter, tidligere ordfører i Driffield, har blitt beskyldt for «rasisme». Dette etter hun lenket til en artikkel som belyser folkemordet på de hvite i Sør-Afrika.

Lokalpolitiker Heather Venter forsvarte de hvite i Sør-Afrika — nå truer hennes kolleger med politianmeldelse.
Lokalpolitiker Heather Venter forsvarte de hvite i Sør-Afrika — nå truer hennes kolleger med politianmeldelse.

Heather Venter, som nå sitter i kommunestyret i østre Yorkshire, lenket i fjor sommer til artikkelen «White South Africans march in London against White genocide» på Twitter. Artikkelen handlet om en demonstrasjon i London, utført av sør-afrikanere i eksil, som tok stilling mot folkemordet på de hvite sørafrikanerne.

Siden apartheids fall i 1994 har rundt 70 000 hvite sør-afrikanere blitt myrdet av svarte. Spesielt utstatt er befolkningen på landsbygden som livnærer seg av jordbruk. Ironisk nok blir de som tar stilling for de utsatte boerne kalt for «rasister», til tross for alt de gjør er å belyse deres utsatte situasjon samt har et ønske om å få til en forandring.

Venter, som tidligere har bodd i Sør-Afrika med sin mann, har etter å ha lenket til artikkelen blitt kalt både «rasist» og «nazist» i sosiale medier. En av hennes kolleger i kommunestyret, George McManus, har til og med antydet at han skal anmelde henne for å oppfordre til «rasehat».

Venter står dog på sitt og kommenterer hendelsen slik:

— Jeg har bodd i Sør-Afrika. Det var en protest, en marsj i London, om hvitt folkemord, siden en boer blir myrdet hver uke.

Nå har hun nok en gang havnet i trøbbel, etter å ha twittret og likt tweets som angår blant annet muslimske innvandrere og sigøynske tiggere.

Om personene som har kalt henne «rasist»og «nazist» sier hun:

— Jeg kunne anklaget dem for ærekrenkelse, karaktermord.

Kilder:
Brittisk lokalpolitiker försvarade vita i Sydafrika – anklagas för »rasism»
Ex-Yorkshire mayor in racism storm over anti-Muslim and ‘Romania gypsy’ tweets
Mayoress might be charged for «offense» for opposing White South African genocide