Hjem Nyheter Norden Beryktet asylmottak stengt

Beryktet asylmottak stengt

MASSEINNVANDRING Et beryktet dansk asylmottak for såkalte enslige mindreårige asylsøkere ble nylig stengt etter mistanker om at ansatte skal ha hatt seksuell omgang med beboerne.

Tullebølle

Et beryktet asylmottak for såkalte enslige mindreårige asylsøkere ble nylig stengt på Langeland i Danmark. Dette etter mistanker om at flere av beboerne skal ha hatt seksuell omgang med personalet.

Den danske integreringsministeren, Inger Støjberg, har opplyst om at to kvinnelige ansatte ved mottaket er anmeldt til politiet, mistenkt for å ha hatt seksuell omgang med flere av beboerne på mottaket.

Borgermester Bjarne Nielsen meddelte på en pressekonferanse at mottaket, med det klingende navnet Tullebølle asylmottak, umiddelbart ble stengt som følge av mistankene mot de to kvinnene og «flere andre episoder».

Masseslagsmål og seksuell trakassering

Det er ikke første gangen at Tullebølle asylmottak er i søkelyset. I juli resulterte en fotballturnering mot andre asylmottak i et voldsomt masseslagsmål. Både politi og ambulanse ble tilkalt og fire asylsøkere måtte anmeldt.

I sammenheng med Langelandsfestivalen mottok politiet en rekke anmeldelser fra kvinner som hadde blitt seksuelt trakassert. Totalt var det snakk om 14 anmeldelser om seksuell trakassering, og så og si samtlige var begått av beboere på Tullebølle asylmottak.

I tillegg til de seksuelle trakasseringen ble også en 16-årig jente voldtatt i sammenheng med festivalen. Gjerningsmennene var to beboere på asylmottaket. Disse ble flyttet til et annet mottak, etter siktelsene ble kjent.

Sykemelding, masseslagsmål og nye trakasserier

I august ble daglig leder ved mottaket, Hanne Sommer, sykemeldt på ubestemt tid og i oktober oppstod det masseslagsmål på Tullebølle. 40 asylsøkere gikk da løs på hverandre og to ansatte forsøkte å roe ned situasjonen. Politiet ble til slutt tilkalt, og en av asylsøkerne endte opp med å bli anmeldt for vold mot tjenestemann.

Siste hendelse var for ti dager siden, da foreldrene til to danske jenter anmeldte beboere ved mottaket for å ha seksuelt trakassert jentene på vei til den lokale svømmehallen.

Frihetskamp mistenker at lokalbefolkningen ikke akkurat protesterer mot at mottaket nå er stengt. Sjokkerende er det også, men ikke uventet, at mottaket først ble stengt da en hendelse inntraff som gikk utover asylsøkerne.

Kilde:
Asylcenter lukker efter stærk mistanke om overgreb på drenge
Dansk asylmottak stengt etter overgrepsmistanker