Hjem Nyheter Biden erklærer: USA står overfor en omfattende energikrise

Biden erklærer: USA står overfor en omfattende energikrise

USA På mandag gav Det Hvite Hus beskjed om at USA står overfor en energikrise som både truer «nasjonal sikkerhet» og «livskvaliteten» for amerikanere. Ifølge president Biden er krisen Russlands og påståtte klimaforandringers feil.

Skjermbild: Youtube.
USAs president Joe Bidens sanksjoner skal slå mot «Russlands elite».

Det var på mandag at USAs president Joe Biden erklærte at landet står overfor en omfattend energikrise. På Det Hvite Hus sin nettside kan man lese:

Flere faktorer truer USAs mulighet til å levere tilstrekkelig med generert elektrisitet for å møte den forventede forbrukeretterspørselen. Disse faktorene inkluderer forstyrrelser i energimarkedet forårsaket av Russlands invasjon av Ukraina og ekstreme værhendelser som er blitt forverret av klimaforandringer.

Biden har tenkt å møte trusselen om energikrise med å påkalle Forsvarsproduksjonsloven (Defense Production Act), som ble stiftet i 1950 under Korea-krigen, med det formål å kunne beordre den amerikanske industrien til å mobilisere.

Biden bruker nå loven for å beordre produksjon av «rene» kraftverk, slik som sol- og vindkraftverk, som er betydelig mer ineffektive løsninger sammenliknet med for eksempel kjernekraft.