Hjem Nyheter Biden: «Godtar ikke at en fjerdedel av befolkningen er uvaksinert»

Biden: «Godtar ikke at en fjerdedel av befolkningen er uvaksinert»

2

KORONA USAs president erklærte på mandag at 96–98% av amerikanerne skal være vaksinert før landet kan gå tilbake til «normale forhold».

Bilde: publicdomainpictures.net (public domain)

Joe Biden ble spurt av reporterne i Det hvite hus om hva andelen vaksinerte amerikanere må ligge på før landet «kan returnere til det normale».

– Jeg tror vi får den overveiende majoriteten – som har skjedd i så mange … ved en del industrier og i noen skoler – 96, 97, 98 prosent, svarte presidenten.

Biden kom med uttalelsen etter å selv fremfor media skal ha fått den tredje dosen koronavaksine fra Pfizer og deretter argumentert for viktigheten av at andre følger hans eksempel.

Han noterte at over 77% av voksne amerikanere har i det minste vaksinert seg én gang.

Betydelig høyere krav enn det føderale myndigheter har stilt

Presidenten stiller dog altså høyere krav på sin befolkning, betydelig høyere krav enn hva føderale helsemyndigheter tidligere har gjort.

I februar sa sjefen for National Institute of Allergy and Infectious Diseases, Anthony Fauci, at mellom 70 og 85 prosent av befolkningen bør være vaksinert før landet kan returnere til normale forhold.

Siden den såkalte deltavarianten av viruset kom inn i bildet har Fauci og andre føderale tjenestemenn imidlertid nektet å gi noe prosentuelt villkår, men i stedet nøyd seg med å oppfordre flere amerikanere til å vaksinere seg.

– Dette er et ytterst listig virus, sa Fauci i august, og fortsatte:

– Hvis vi fortsetter å vente og ikke får de som behøver det til å vaksinere seg, kan denne tilstanden fortsette og føre til at en ytterligere variant utvikles, hvilket kan komplisere alt.

Bidens krav på andelen vaksinerte er også betydelig høyere enn de som har blitt stilt i noen europeiske land, hvor restriksjonene har blitt avviklet.

I Norge ble koronarestriksjonene opphevet i forrige uke siden 76% av befolkningen har tatt minst én vaksinedose.

«En fjerdedel av befolkningen uvaksinert – ikke akseptabelt»

Biden indikerte at han kommer til å fortsette å presse for flere vaksinefordeler for å få opp andelen, og argumenterte for det.

– En ting kan dere være sikre på: En fjerdedel av befolkningen kan ikke forbli uvaksinerte uten at vi fortsetter å ha problemer, sa han.

Biden undertrykket enda en gang at koronapandemien er «en av de uvaksinertes pandemi» og avsluttet med ordene:

– Så, vennligst gjør det rette … jeg ber dere, vaksiner dere. Og det kan redde deres liv.

I dag reiser presidenten til Chicago for å oppfordre bedriftseiere til å sette strengere regler for vaksinering av ansatte.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Harald Feide
Harald Feide
8 måneder siden

Hva hendte med «my body, my choice»?

Roger M
Roger M
8 måneder siden

Blir aldri normale forhold i USA med Biden som president.