Hjem Nyheter Biden: «Hvite ekstremister er en større trussel enn IS og al-Qaida»

Biden: «Hvite ekstremister er en større trussel enn IS og al-Qaida»

USA Hvite nasjonalister er en større trussel enn terrorister, ifølge Joe Biden.

USAs president Joe Biden har besøkt Tulsa for å feire 100-årsjubileet for raseopptøyene i Tulsa, en hendelse der en stor gruppe væpnede svarte åpnet ild og drepte ti hvite mennesker, noe som igjen førte til opptøyer hvorpå 26 svarte døde. Biden påstår dog i en tale at såkalte hvite ekstremister utgjør en større trussel mot USA enn hva terrorister gjør.

«Rasemassakren» i Tulsa er en blodanklage mot hvite amerikanere som det ble blåst nytt liv i 2019 da TV-serien «Watchmen» (laget av jøden Damon Lindelof) henviste til den historiske hendelsen på latterlig propagandistisk vis:

Scenen viser dessuten dobbeltdekkerfly styrt av hvite som slipper brannbomber over byen, en skrøne det finnes null bevis for. Jeg utfordrer leseren til i det hele tatt å spekulere i hvordan du ville sluppet en brannbombe (for ikke å snakke om å tenne den i et fly i bevegelse) i en 1920-talls dobbeltdekker.

Tulsa-massakren var i virkeligheten ikke annet enn nok en serie av svarte opptøyer der afroamerikanere brente ned sine egne nabolag, slik de gjorde i regi av BLM i fjor sommer. Myten om at hundrevis av svarte døde stammer fra en rapport fra 2001, 80 år etter den såkalte massakren, basert fullstendig på i beste fall ekstremt suspekte vitnesbyrd fra svarte. Dokumentering som ble utført på tidspunktet talte 36 dødsfall, hvorav 10 var hvite menn skutt av svarte, hvilket var gnisten som startet opptøyene i første omgang.

Ekskavasjoner av kirkegårder i Tulsa startet i fjor for å komme opp med hardt bevis for den mytiske massakren har så langt oppdrevet lite. Etter å ha gravet i en kirkegård i flere måneder har arkeologene så langt funnet 12 kister. I en kirkegård. Definitivt bevis på at hundrevis av svarte ble nedslaktet av hvite for hundre år siden.

Det mest fascinerende aspektet med Tulsa-fenomenet er at vi kan se narrativer i «holocaust»-stil i ferd med å bli konstruert foran våre egne øyne. Hva er dens formål? Å rettferdiggjøre videre undertrykking av hvite amerikanere, slik tyskere har blitt undertrykket siden 1945. Ikke ta mitt ord for det, ta presidentens:

Som jeg sa i Kongressen, så er ifølge etterretningstjenestene terrorisme fra hvite ekstremister den mest dødelige trusselen mot hjemlandet i dag. Ikke ISIS, ikke al-Qaida, hvite ekstremister. Det er ikke jeg som sier ikke det. Det er etterretningstjenestene som gjør det.

Biden lovte i tillegg at hans administrasjon innen kort tid kommer til å legge frem en bredere strategi for å bekjempe innenriksterrorisme og hatkriminalitet.

Det er uklart om Biden mener at såkalt hvit ekstremisme er terrorisme i seg selv. Hvilke såkalte hvite ekstremister det er som utfører terrorisme eller hvordan denne typen terrorisme utrykker seg kommer heller ikke frem i Bidens tale.

Etter å ha snakket om hvit ekstremisme går Biden inn på hvem som utgjør ofrene ved å nevne hatkriminalitet rettet mot jøder og asiater i USA, hvorav de sistnevnte har økt i antall under Bidens presidentskap. Etter vitnesbyrd, rettergang og video av overfallene å dømme dreier det seg hovedsakelig om svarte overfallsmenn, ikke hvite. Tall fra New York viser at 55 prosent av de mistenkte gjerningsmennene av hatkriminalitet mot asiater er svarte og bare 10% er hvite. Svarte utgjør 14 prosent av USAs befolkning.