Hjem Nyheter Biden: – Jeg burde jobbe mindre og hvile mer

Biden: – Jeg burde jobbe mindre og hvile mer

POLITIKK President Joe Biden har innrømmet at han må «jobbe mindre og hvile mer» etter å ha vist tegn til tretthet under en debatt i forrige uke. Hans opptreden har reist bekymringer innen Det demokratiske partiet angående hans evne til å fortsette som president.

USAs president Joe Biden med jødisk kippah på hodet. Foto: Skjermdump Bloomberg.

USAs president Joe Biden innrømmer at han må «jobbe mindre og hvile mer». Ifølge SVT skal uttalelsen fra den aldrende presidenten ha kommet under et møte, i Det hvite hus, med rundt «to dusin nøkkelpersoner» fra presidentens stab. Biden sa også under møtet at han burde unngå arrangementer etter klokken åtte på kvelden.

Under en debatt slet Biden med å svare på flere spørsmål og virket sliten, noe som førte til panikk i partiet om hans evne til å håndtere presidentskapet. Bidens assistenter unnskylder hans dårlige prestasjon, mot den republikanske presidentkandidaten Donald Trump, med at han var forkjølet. «Det var ikke bra», skrev den demokratiske kongressrepresentanten Jared Huffman.

Hendelsen har imidlertid fått enkelte demokrater til åpent å stille spørsmål ved om Biden bør fortsette sin valgkamp. Guvernøren på Hawaii, Josh Green, som også er lege, skal ha spurt Biden om hans helse. Som svar på spørsmålet hadde presidenten hevdet at helsen er bra, med det noe uklare tillegget at: «Det er bare hjernen».