Hjem Nyheter Biden kaller Kyle Rittenhouse «en hvit-makt person» – kan koste ham dyrt

Biden kaller Kyle Rittenhouse «en hvit-makt person» – kan koste ham dyrt

3

USA Presidentkandidat Joe Biden kan ha skutt seg selv i foten. Etter sine nyeste uttalelser anklages han for injurie og besitter for øyeblikket ingen rettslig immunitet da han ikke har et offentlig verv.

Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Kyle Rittenhouses advokat Lin Wood truer med å saksøke presidentkandidat Joe Biden etter at han betegnet 17-åringen som skjøt tre personer i selvforsvar i Kenosha, Wisconsin forrige måned som «en hvit makt-person». Wood har sagt følgende:

Et formelt krav for en offentlig tilbaketrekkelse fra Biden-Harriskampanjen forberedes på vegne av Kyle RIttenhouse. Jeg krever også hermed at Joe Biden umiddelbart trekker tilbake sin falske beskyldning at Kyle Rittenhouse er en hvit makt-person og millitsmedlem ansvarlig for volden i Kenosha.

Uttalelsen fra Wood kom som en reaksjon på en kampanjevideo offentliggjort av Biden på onsdag. Videoen anklager president Donald Trump for å «nekte å fordømme hvit makt».

Mer spesifikt inneholder videoen sekvenser av Rittenhouse i Kenosha som et eksempel på «hvit makt».

Rittenhouse har blitt anklaget for overlagt drap og drapsforsøk etter at han i løpet av BLM-opptøyer den 25. august skjøt tre personer og drepte to.

Tenåringens støttespillere og forsvar, samt store deler av almenheten i USA hevder at Rittenhouse handlet i selvforsvar.

Karakterdrap av Rittenhouse

Venstrevridde politikere har imidlertid stemplet Rittenhouse som en «rasist», inkludert kongressmedlem Ayanna Pressley som har betegnet Rittenhouse som en «innenriks-terrorist og hvit makt-person».

Bevis på at Rittenhouse handlet med politisk motiv lar fremdels vente på seg. Til tross for intenst arbeid fra reportere som har gravd rundt i Rittenhouses fortid har det ikke lykkes noen å knytte ham til noen milits eller andre nasjonale grupper med politisk motiv.

NPR og CBS News har dermed måttet nøye seg med å vise til Rittenhouses positive holdninger til politiet, samt hans tilstedeværelse ved et Trump-arrangement.

Biden, som ikke kan beskytte seg bak rettslig immunitet da han ikke innehar noe offentlig embede for øyeblikket, har dermed blitt satt i en vanskelig posisjon. Han har nå valget mellom å ydmyke seg selv i all offentlighet ved å trekke påstanden tilbake eller risikere å tiltales for injurie.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
H.L
H.L
11 måneder siden

Hva skulle Kyle Rittenhouse ha gjort mener de? Latt seg selv drepe av en sint mobb?

Espen
Espen
11 måneder siden

Creepy Biden har skutt seg selv i foten.

Anders (Nordland)
Anders (Nordland)
11 måneder siden

Rittenhouse gjorde ikke noe galt. Han forsvarte seg på en måte som var nødvendig, og ikke overdrevent.