Hjem Nyheter Biden kaller Kyle Rittenhouse «en hvit-makt person» – kan koste ham dyrt

Biden kaller Kyle Rittenhouse «en hvit-makt person» – kan koste ham dyrt

USA Presidentkandidat Joe Biden kan ha skutt seg selv i foten. Etter sine nyeste uttalelser anklages han for injurie og besitter for øyeblikket ingen rettslig immunitet da han ikke har et offentlig verv.

Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Kyle Rittenhouses advokat Lin Wood truer med å saksøke presidentkandidat Joe Biden etter at han betegnet 17-åringen som skjøt tre personer i selvforsvar i Kenosha, Wisconsin forrige måned som «en hvit makt-person». Wood har sagt følgende:

Et formelt krav for en offentlig tilbaketrekkelse fra Biden-Harriskampanjen forberedes på vegne av Kyle RIttenhouse. Jeg krever også hermed at Joe Biden umiddelbart trekker tilbake sin falske beskyldning at Kyle Rittenhouse er en hvit makt-person og millitsmedlem ansvarlig for volden i Kenosha.

Uttalelsen fra Wood kom som en reaksjon på en kampanjevideo offentliggjort av Biden på onsdag. Videoen anklager president Donald Trump for å «nekte å fordømme hvit makt».

Mer spesifikt inneholder videoen sekvenser av Rittenhouse i Kenosha som et eksempel på «hvit makt».

Rittenhouse har blitt anklaget for overlagt drap og drapsforsøk etter at han i løpet av BLM-opptøyer den 25. august skjøt tre personer og drepte to.

Tenåringens støttespillere og forsvar, samt store deler av almenheten i USA hevder at Rittenhouse handlet i selvforsvar.

Karakterdrap av Rittenhouse

Venstrevridde politikere har imidlertid stemplet Rittenhouse som en «rasist», inkludert kongressmedlem Ayanna Pressley som har betegnet Rittenhouse som en «innenriks-terrorist og hvit makt-person».

Bevis på at Rittenhouse handlet med politisk motiv lar fremdels vente på seg. Til tross for intenst arbeid fra reportere som har gravd rundt i Rittenhouses fortid har det ikke lykkes noen å knytte ham til noen milits eller andre nasjonale grupper med politisk motiv.

NPR og CBS News har dermed måttet nøye seg med å vise til Rittenhouses positive holdninger til politiet, samt hans tilstedeværelse ved et Trump-arrangement.

Biden, som ikke kan beskytte seg bak rettslig immunitet da han ikke innehar noe offentlig embede for øyeblikket, har dermed blitt satt i en vanskelig posisjon. Han har nå valget mellom å ydmyke seg selv i all offentlighet ved å trekke påstanden tilbake eller risikere å tiltales for injurie.