Hjem Nyheter Biden: USA vil forsvare Taiwan militært

Biden: USA vil forsvare Taiwan militært

0

UTENRIKS Under et intervju med CBS 60 Minutes sier USAs president Joe Biden at de, ved en eventuell kinesisk invasjon av Taiwan, vil forsvare øya militært.

USAs president Joe Biden. Foto: Det hvite hus.

Det var søndag kveld at USAs president Joe Biden var gjest på CBS 60 Minutes, hvor han blant annet svarte på spørsmål om USAs holdning til Kina og den selvstyrte øya Taiwan.

USA har siden 1972 hatt en såkalt «ett Kina-politikk», som innebærer at man ikke anerkjenner Taiwan som det «virkelige Kina» eller at den selvstyrte øya er en uavhengig stat. Policyen er selve grunnlaget for diplomatiske forbindelser med Beijing, men har blitt dypt rystet etter en rekke provokasjoner fra Biden-regimet som antyder at de støtter Taiwans uavhengighetsambisjoner.

Når Biden blir spurt om Washington er forberedt på å forsvare Taiwan militært med amerikanske tropper, svarer presidenten:

– Ja, hvis det blir et angrep uten sidestykke.

CBS viser ikke resten av Bidens kontroversielle svar, men klipper inn en stemme som hevder at Det hvite hus nok en gang måtte “korrigere” Bidens uttalelser ved å si at Washingtons Kina-politikk ikke har endret seg og at USA ikke svarer på spørsmålet om man skal gripe inn militært i tilfelle et angrep på Taiwan.

Men når Biden blir bedt om å avklare om Washington, i motsetning til hvordan de håndterer Ukraina, faktisk er forberedt på å sende amerikanske soldater for å forsvare Taiwan, svarer han kort «ja».