Hjem Nyheter Bidens beskjed: Fortsatt full støtte til Israel

Bidens beskjed: Fortsatt full støtte til Israel

SHABBOS GOY Under onsdagens besøk i Tel Aviv la Joe Biden vekt på Washingtons fortsatte engasjement for Israel. Dette dagen etter at over 500 palestinere døde etter en israelsk terrorbombing.

USAs president Joe Biden. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0).

Etter gårsdagens israelske angrep på et sykehus i Gaza, som drepte over 500 mennesker, avlyste Jordans kong Abdullah II et planlagt møte med USAs president Joe Biden. I tillegg til Biden skulle den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og den egyptiske presidenten Abd al-Fattah al-Sisi etter planen delta for å diskutere den humanitære krisen i Gaza.

I stedet for å dra til Jordan, valgte Biden da å dra direkte til Israel, hvor han ble sett omfavne den sionistiske terrorstatens statsminister Benjamin Netanyahu på flyplassen i Tel Aviv.

Etter møtet kom det frem at Biden ukritisk kjøper israelernes historie om angrepet på sykehuset, der det hevdes at det skulle ha vært en rakett fra Hamas eller Islamsk Jihad som landet feil. Biden lovet også fortsatt full militær støtte til sionismen.

Biden sa blant annet at amerikanske skattebetalere bør fortsette å holde Iron Dome-luftvernsystemet «fullt utstyrt». Presidenten avslørte også at han i løpet av uken vil be Kongressen om en «enestående støttepakke for det israelske forsvaret».

Ifølge CNN opplyser kongresskilder at det dreier seg om en pakke på opp mot hundre milliarder dollar med militærhjelp til Israel, men også til Ukraina og Taiwan.