Hjem Nyheter Bidens nye «sannhetsminister» vil kunne redigere andres tweets

Bidens nye «sannhetsminister» vil kunne redigere andres tweets

SENSUR Sjefen for Joe Bidens nye «desinformasjonsbyrå» vil ha mulighet til å redigere personers innlegg på Twitter. Motivet er for å hindre at ikke-tillatte meninger spres uimotsagt på plattformen.

Nina Jankowicz, sjef for Joe Bidens nye desinformasjonsbyrå. Foto: U.S Embassy Vienna (CC BY-ND 2.0).

Det amerikanske regimet under ledelse av president Joe Biden har startet et nytt «desinformasjonsbyrå» (Disinformation Governance Board), et slags propagandadepartement som skal styre informasjonsstrømmen i samfunnet på et fordelaktig sett for regimet.

Les mer: USA får «sannhetsdepartement›

Som Frihetskamp tidligere har rapportert har Biden som leder for det nye byrået satt en ung jødinne ved navn Nina Jankowicz, som tross sin unge alder allerede har skapt seg et navn som en venstreliberal spreder av kulturmarxisme og antirussisk propaganda. Kritikere av Jankowicz har allerede døpt henne til «Bidens sannhetsminister».

Det nye desinformasjonsbyrået har knapt blitt opprettet før Jankowicz nå krever full tilgang til Twitter for seg selv og sine allierte. Dette forteller hun i en video av hva som ser ut til å være et slags Zoom-møte. De øvrige deltakerne har ikke blitt identifisert, men bisart nok bærer to av dem korona-masker, til tross for at møtet altså er digitalt.

Desinformasjons-sjefen vil altså at hun selv og andre «rettroende» skal kunne redigere inn sine egne kommentarer i andre personers tweets hvis budskapet ikke er ønskelig, omtrent på samme måte som Twitter selv har gjort med innlegg som går imot det rådende korona-narrativet.

Skjelver av tanken på ytringsfrihet

Med tanke på Tesla-grunnleggeren Elon Musks forestående oppkjøp av Twitter og hans ytringsfrihetsplaner for plattformen gjenstår det å se om «Bidens sannhetsminister» får igjennom sine krav.

– Jeg skjelver av tanken på at ytringsfrihetsfundamentalister skulle ta over flere plattformer, på hvordan det skulle se ut for marginaliserte grupper som allerede nå belastes av en uproporsjonal stor del av dette misbruket, har Jankowicz tidligere sagt, apropos Musks oppkjøp av Twitter.