Hjem Nyheter Norden Bilbranner over hele Vest-Sverige

Bilbranner over hele Vest-Sverige

1

FLERKULTUR Mandag kveld ble over 100 biler brent eller vandalisert av svartkledde menn over hele Vest-Sverige i det som ser ut som et koordinert angrep. Politiet svarer med å sette i gang bekymringssamtaler med gjerningsmennenes foreldre.

Klokken 21.00 den 13. august begynte det å strømme inn rapporter om flere bilbranner på forskjellige steder i Vest-Sverige. Ifølge redningstjenesten er over 100 biler blitt brent eller vandalisert.

Bilbranner har blant annet funnet sted i Frölunda, Hjällbo, Gårdsten og Tynnered i Göteborg, i Kronprården i Trollhättan og i Alafors i Ale kommune. I Trollhättan ble politiet utsatt for steinkasting i forbindelse med brannene.

Politiet sier at de aldri har opplevd noe lignende, og det spekuleres om at angrepene kan ha vært koordinert.

Til den svenske statskanalen SVT sier politiet at de vet hvem de mindreårige gjerningsmennene er, men at de valgte å ikke pågripe brannstifterne på åstedet.

– Vi har allerede begynt med bekymringssamtaler med foreldrene til ungdommene som var aktive. Vi valgte å ikke pågripe noen på plass, men vi har identifisert dem, sier politiets talsperson Ulla Brehm til SVT.

Nedenfor er flere filmklipp som viser hvordan en grupppe svartkledde menn knuser bilruter og setter biler i brann på en parkeringsplass på Frölunda Torg.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
2 år siden

[…] tidligere rapportert om de omfattende og koordinerte bilbrannene som rammet i overkant av 70 biler i Göteborg i […]