Hjem Nasjonal kamp Aktivisme BILDER: Svensk George Floyd-maleri tatt over av white lives matter-budskap

BILDER: Svensk George Floyd-maleri tatt over av white lives matter-budskap

MOTSTAND Autonome nasjonalsosialister har dekket over et maleri av George Floyd i Västerås.

Et veggmaleri av den kriminelle afroamerikaneren George Floyd, som døde i Minneapolis den 25. mai i forbindelse med en arrestasjon, skulle etter planen forbli synlig på Sigmatorget i Västerås sentrum.

Floyd sin død har blitt utnyttet av politiske krefter som misliker hvite mennesker, deres kultur, og deres historie. Dette har ført til voldelige demonstrasjoner, og blant annet massive branner, overgrep, og plyndring av butikker. I flere tilfeller har politiet vist støtte til disse anti-hvite opprørerne.

I løpet av natt til mandag hadde imidlertid en gruppe mennesker som kalle seg for autonome nasjonalsosialister, vært ved maleriet for å ta over det med den provoserende beskjeden #WLM, som er en forkortelse for «white lives matter» (norsk: «hvite liv har betydning»).

Nordfront kan rapportere at maleriet er restaurert, for nå, i hvert fall. Om det blir stående uberørt, gjenstår å se.

Autonome nasjonalsosialister i Västerås-regionen har tidligere utført lignende handlinger, slik som da det ble utført et forsøk på å male tunneler i homolobbyen sitt regnbuetema, som de dekket over med nasjonale symboler og budskap.