Hjem Nyheter Bill og Melinda Gates’ skilsmisse kan ha koblinger til Jeffrey Epstein

Bill og Melinda Gates’ skilsmisse kan ha koblinger til Jeffrey Epstein

UTENRIKS I forrige uke begjærte Melinda Gates offisielt skilsmisse, men nye opplysninger gjør gjeldende at Melinda kontaktet skilsmisseadvokater allerede for to år siden.

Bill og Melinda Gates. Foto: Kjetil Ree, (CC BY-SA 3.0)

I forrige uke fortalte paret Bill og Melinda Gates at de skulle skille seg. Bill Gates kommenterte det hele på twitter:

– Etter stor ettertanke og en hel del arbeid med vårt forhold har vi kommet frem til beslutningen om å avslutte vårt ekteskap.

Paret traff hverandre på Microsoft, selskapet som Bill Gates grunnla sammen med den nå avdøde Paul Allen. Melinda Gates begynte i selskapet allerede i 1987 og steg i gradene til utøvende direktør. Melinda og Bill giftet seg på nyttårsdagen i 1994. Da det første barnet ble født i 1996 forlot Melinda Microsoft for å ta hånd om familien og senere parets veldedighetsstiftelse.

Bill Gates, nå 65 og Melinda 56 har fått tre barn under deres 27-årige ekteskap men nå går de altså skilte veier.

Paret gjorde en offisiell uttalelse i forrige uke:

– De siste 27 årene har vi oppfostret tre fantastiske barn og bygget en stiftelse som jobber over hele verden for å gi alle mennesker muligheten til å leve friske og produktive liv. Vi deler fortsatt troen på dette oppdraget og kommer å fortsette og jobbe sammen med stiftelsen, men vi tror ikke lengre på at vi kan vokse som et par i denne neste fasen i våre liv.

Men i sin skilsmissesøknad råder det andre toner, der oppgir Melinda at ekteskapet er «ødelagt bortenfor redning».

Koblinger til pedofile Jeffrey Epstein

Nå avslører Wall Street Journal at Melinda Gates hadde kontakt med skilsmisseadvokater fra flere firmaer allerede for to år siden, i forbindelse med at New York Times avslørte at Bill Gates har hatt flere treff med den pedofilidømte jøden Jeffrey Epstein.

Gates møter Epstein første gang allerede i 2011 og ifølge Bill skal anledningen ha vært «filantropiske saker» milliardærer imellom. Men kontakten skjer etter at Epstein hadde fått sin første seksualforbrytelsesdom, noe som ikke virker ha bekymret Bill Gates nevneverdig.

Bill skal også ha skrevet til sine arbeidskolleger om hvordan han oppfattet Jeffrey Epsteins livsstil som «veldig annerledes og fengslende».

Melinda skal altså ikke ha kjent til noe om disse kontaktene før for to år siden.

Nå skal paret dele en billion kroner mellom seg.

Bill Gates eier ifølge CNBC aksjer i Microsoft verdt 26 milliarder dollar, tilsvarende 216 milliarder kroner. Ifølge Forbes er Bill Gates den fjerde rikeste personen i verden.

Det finnes også en stor andel eiendommer – fremst deres primære hjem i Medina, Washington kalt Xanadu 2.0 etter eiendommen i «Citizen Kane». Den høyteknologiske boligen er på 6 100 kvadratmeter og inneholder også en egen biograf, et stort basseng med undervannshøyttalere og en gym på 200 kvadratmeter.

Paret har også en hesteranch i Wellington, Florida, to bosteder i California, en i Del Mar og en i Indian Wells.

Dessuten eier paret Gates en øy i Belize, Grand Bogue Caye, som i 2019, ifølge CNBC, er verdt 25 millioner dollar.

De har også de siste årene kjøpt opp jordbruksområder over hele USA og er med sine nærmere 100 000 hektar landets største jordeiere, skriver New York Post.

Ifølge CNBC har Gates en samling sportbiler til en verdi av 650 000 dollar. Blant bilene finnes en Porsche 911, en Jaguar XJ6, en Porsche Carrera Cabriolet 964 og en Ferrari 348.

Bill har også en kunstsamling og kunst av blant andre Leonardo da Vinci, og han betalte 30,8 millioner dollar for notatboken «Codex Leicester». Hele samlingen beregnes å være verdt 130 millioner dollar.

Den sammenlagte formuen lander på 130 milliarder dollar – over 1 000 milliarder kroner.

I delstaten Washington, der skilsmissen ble gjennomført finnes grunnregelen om felles eiendom mellom maker – alt som er ervervet under ekteskapet antas tilhøre den felles eiendommen.

Melinda Gates har engasjert tre skilsmisseadvokater, deriblant stjerneadvokaten Bob Cohen, som tidligere var engasjert av blant andre Michael BloombergUma Thurman og Ivana Trump.

The Gates foundation

Bill og Melinda Gates’ stiftelse, The Gates Foundation, har gjennom årene skjenket enorme summer til bekjempningen av ulike sykdommer, og fortalte i april i fjor at man skal gi over en milliard dollar i «koronastøtte» over to års tid. Dette forårsaket ryktet om en eventuell «chip» som skulle medfølge i den kommende vaksinen.

Under såkallate TED-talk forelesninger på internett fra 2015, forutså Bill Gates at et virus skulle spres over verden, i nær fremtid. Allerede da ville han forberede verden på en global pandemi og vekten av å fort få frem en fungerende vaksine.

Også selvtester var Bill Gates tidlig ute med. I april i fjor hadde Gates’ veldedighetsstiftelse gjort en studie rundt nettopp selvtester og han uttalte seg slik i et intervju for PBS:

– Da skulle du fort kunne gjøre en test, uten at helsepersonale må ha verneutrustning på seg for å utføre det.

Det ble virkelighet litt senere. Gates har også forutsett fremtiden når covid-19 er «under kontroll»:

– Det er noen saker, som for eksempel forretningsreiser, som jeg tviler på kommer å gå tilbake til hvordan det var tidligere. Det kommer til å reises i jobben, men mindre, men skolevesenet derimot, kommer å returnere til hvordan det var før ettersom den sosiale kontakten er uerstattelig,

Under covid-19-epidemien har Microsofts arbeidsverktøy – Teams – vokst hurtig og økte antall daglige brukere med nærmere 12 millioner til 44 millioner på bare en uke.

Bill Gates tror også at det kommer til å ta tid før etterspørselen for reise- og turismeindustrien og restaurantverden kommer tilbake på samme måte som før.

Han tror at det kommer å ta til høsten 2021 innen amerikanere kan føle seg helt sikre igjen og han forespråker også kontaktsporing.