Hjem Nyheter Globalt Bitchute innfører merkelig sensur av «Hitler», «Jew» og «Holocaust»

Bitchute innfører merkelig sensur av «Hitler», «Jew» og «Holocaust»

YTRINGSFRIHET Bitchute ser ut til å ville late som om det ikke finnes filmer om Hitler, jøder og «holocaust» på deres plattform – eller så vil man i hvert fall at færre seere skal se de filmene.

https://twitter.com/Striker05381540/status/1355025261373358080

Om man på Bitchute søker på ordene «Hitler», «Jew» og «Holocaust», påstår siden at det ikke finnes noen treff på de ordene. Dette stemmer dog ikke, og det dreier seg åpenbart om noen slags mindre sofistikert politisk sensur, da man fremdeles får opp treff dersom man skriver «Hitlers», «Jews» og «Holocausts», altså ord som inneholder de sensurerte søkeordene og burde gi treff også når man søker på disse. Et google-søk bekrefter også at ordet «Hitler» gir over 39 000 treff på Bitchute.

Ifølge en bruker på Twitter ble denne myke sensuren nylig innført, da han tidligere uten problemer kunne søke på de nå sensurerte ordene. En rimelig antakelse kan være at begrepen ble sensurert i anledning «holocaust»-dagen. Sensuren kommer også etter at sionister i slutten av fjoråret innledet en offensiv for å knuse foretaket som driver Bitchute.

Et urovekkende tegn

På tross av at Bitchute ble lansert som et ytringsfrihetsvennlig alternativ til Youtube, har plattformen allerede innført et allment forbud mot å laste opp filmer som viser Den nordiske motstandsbevegelsen og Gyllent daggry. At man nå sensurerer søketreff på sin side er ikke et stort problem i seg selv, men det viser likevel hvordan Bitchute allerede på dette tidlige stadium har begynt å kompromisse og vakle i stedet for å bare prinsippfast stå opp for ytringsfriheten.