Hjem Nyheter Norden Black Lives Matter får Olof Palmeprisen

Black Lives Matter får Olof Palmeprisen

SVERIGE Black Lives Matter får tildelt Olof Palmeprisen for 2020. Som motivering angis blant annet at den anti-hvite bevegelsen har synliggjort «den afro-amerikanske minoritetens utsatthet, smerte og vrede over å ikke bli verdsatt likt med mennesker som har annen hudfarge».

Bilder fra Portland, Baltimore og Chicago, som var noen av de byene som ble berørt av BLM-bevegelsens herjinger sist sommer. Montage: Youtube.

Olof Palmeprisen for 2020 går til den anti-hvite svart-maktbevegelsen Black Lives Matter (BLM), skriver Expressen.

Som motivering angir Olof Palmes minnesfond følgende:

Black Lives Matter Global Network Foundation virker for fredelig sivil ulydighet mot politibrutalitet og rasistisk vold over hele verden. BLM-bevegelsen i videre mening har på en unik måte synliggjort den afro-amerikanske minoritetens utsatthet, smerte og vrede over å ikke bli verdsatt likt med mennesker som har annen hudfarge.

Organisasjonen ble etablert i 2013 av Patrisse Cullors, Alicia Garza, og Opal Tometi.

BLM oppnådde forrige sommer et stort antall opprør i amerikanske byer der hele bykjerner ble plyndret og brent og titalls folk døde, noe som i massemedia over hele den vestlige verden ble omtalt som «hovedsakelig fredelige protester».

Som Nordfront tidligere gjort oppmerksom på har en av medgrunnleggerne til BLMs Torontoavdeling, Yusra Khagali, uttalt at hvit hud er en «genetisk defekt» som lett skulle kunne utryddes av de svarte «om de bare hadde makten å gjøre det».

Palmeprisen består av en diplom og 100 000 dollar, som hvert år deles ut for særskilt betydelige innsatser i Palmes ånd. Prisen ble til i 1987 av Socialdemokraterna (svensk utgave av Arbeiderpartiet) og Olof Palmes familie for å hedre Palmes minne.

Det var under Palme-regimet som Sveriges riksdag i 1975 enstemmig tok beslutningen om å gjøre Sverige til en flerkultur.