Hjem Nyheter Norge Black Lives Matter nominert til Nobels fredspris

Black Lives Matter nominert til Nobels fredspris

ANTI-HVIT RASISME Den anti-hvite Black Lives Matter-bevegelsen har etter et år av vandalisme og voldsomheter blitt nominert til Nobels fredspris.

Black Lives Matter-opptøyer. Foto: AP

Den norske Sosialistisk Venstreparti-politikeren Petter Eide har nominert den anti-hvite Black Lives Matter-bevegelsen til Nobels fredspris. Han mener at en av den vestlige verdens tøffeste utfordringer er konflikter skapt av «urettferdighet».

– Black Lives Matter har blitt en veldig viktig, global bevegelse for å bekjempe rasemessig urettferdighet. De har lyktes utrolig bra med å få oppmerksomhet rundt rasemessig urettferdighet, skriver venstrepolitikeren i sin nominering. Eide understreker derimot at hans nominering ikke er en kommentar på amerikansk innenrikspolitikk.

Han slår også fra seg all kritikk om bevegelsens voldsomheter i USA. De fleste av protestene var allikevel fredelige hevder han:

– Studier har vist at de fleste av demonstrasjonene som ble anordnet av Black Lives Matter har vært fredelige. Selvfølgelig har det vært noen hendelser, men de fleste av de har vært forårsaket av politiet eller motdemonstranter, påstår Eide.

Ledere for den anti-hvite hatbevegelsen har tidligere uttalt at hvite mennesker er «undermennesker» og «en genetisk defekt». Samt de ville gjerne ha utryddet hvite mennesker om de kunne.

Som Frihetskamp også har rapportert om, tildeles Black Lives Matter-bevegelsen også Olof Palmeprisen for 2020.

Den siste datoen for nomineringer til fredsprisen er 1. februar, og frem mot slutten av mars forventes nobelkomiteen presentere en oppsummering av de nominerte. Nobels fredspris kommer siden å deles ut den 10. desember.

Les også:
Obduksjonen bekrefter: George Floyd ble ikke kvalt til døde
Black Lives Matter får Olof Palmeprisen
Dagens video: Media lyver og villeder angående BLM!
Dagens video: BLM-opptøyer og medienes stillhet
FILM: Løgnene som satt USA i brann
FILM: Black Lives Matter-afrikaner i USA: «Drep alle hvite barn!»
Svart BLM-aktivist trykket kneet sitt ned på halsen til en 2 år gammel hvit jente
Ung hvit kvinne drept av BLM-mobb – sa «All lives matter»
BLM-mobb angrep mennesker i Washington
VIDEO: BLM/Antifa utnytter små barn i politisk kamp – marsjerer med «Fuck the police»-plakater
Budskapet «White Lives Matter» trigger SV-politiker