Hjem Nyheter BlackRock: «Ukrainakrigen bremser globalismen»

BlackRock: «Ukrainakrigen bremser globalismen»

1

UKRAINAKONFLIKTEN Finansgiganten BlackRock bekymrer seg over hvordan krigen i Ukraina påvirker globaliseringen og «den nye verdensordenen».

Larry Fink, direktør for Black Rock.
Foto: World Economic Forum, (CC BY-NC-SA 2.0).

Fondforvaltningsforetaket BlackRock, som forvalter over 10 billioner dollar, bekymrer seg i et brev till sine aksjeeiere over hvordan krigen i Ukraina kan påvirke økonomien.

Russland og Ukraina har stilt seg mot hverandre, sanksjoner og handelsblokader er blitt innført, og spenningene mellom verdens land har økt. Nå advarer fondgiganten om at krigen kan ha bremset opp globaliseringen.

«Den russiske invasjonen av Ukraina har stoppet globaliseringen som vi har opplevd de siste tre årtiene», skriver BlackRocks jødiske direktør, Larry Fink.

Fink fremholder videre at krigen har «forverret polariseringen og ekstremistoppførselen vi ser i samfunnet i dag».

Samtidig advarer man om hvordan foretak og stater kommer til å trenge å se over sin økonomiske aktivitet og sine handelspartnere i takt med at inflasjonen og prisene øker.

«Verden gjennomgår en forandring: Russlands brutale angrep mot Ukraina har snudd opp ned på den verdensorden som har rådet siden slutten av den kalde krigen for tretti år siden», skriver Fink.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roger M
Roger M
1 måned siden

Og bak enhver faenskap sitter en jøde. Men å påpeke jødisk makt er jo «antisemittisk» og kriminelt i deres øyne, for ikke snakke om at «det ikke eksisterer jødisk makt».