Hjem Nasjonal kamp Ble nektet å gå ombord på ferge – kapteinen kan ikke “garantere...

Ble nektet å gå ombord på ferge – kapteinen kan ikke “garantere sikkerheten”

POLITISK TRAKASSERING En gruppe aktivister fra motstandsbevegelsen, samt journalister fra Nordfront, ble stoppet og nektet ombord på fergen til Finland. Ifølge staben har kapteinen sagt at han ikke vil la dem gå ombord, selv om billetter allerede er bestilt.

I kveld skulle en gruppe medlemmer og aktivister fra motstandsbevegelsen ta seg til Finland med ferge. Tanken var å delta i morgendagens frihetsmarsj i Helsingfors, i forbindelse med Finlands uavhengighetsdag, som denne gang har sitt 100-års jubileum. Sammen med gruppen reiste også journalister fra Nordfront, inkludert Nordfront TVs filmteam.

Men da billettene skulle hentes ut på terminalen, fikk de beskjed om at ingen i gruppen ville få lov til å gå ombord. Beslutningen ble tatt av fergens kaptein, men ingen motivasjon for dette ble gitt.

Til Nordfront forteller Pär Sjögren at han krevde å få snakke med kapteinen om saken, men etter en stund ble han fortalt at kapteinen ikke ville snakke med Sjögren, eller andre i gruppen. Etter en stund fortalte dog personalet om hva kapteinen hadde sagt til dem.

– Kapteinen sier at han ikke kunne «garantere sikkerheten» for alle ombord hvis det var «forskjellige grupper» på båten, sier Sjögren.

For øyeblikket befinner det seg to politibusser på plass ved fergen, og både aktivister og journalister fra Nordfront regner med at polititrakasseringer venter. Om en stund drar fergen, og det er ekstremt tvilsomt om gruppen vil kunne få gå ombord.

Oppdatering: Fergen har nå forlatt havnen og Motstandsbevegelsens medlemmer og aktivister fikk ikke gå ombord.

Kilde:
Journalister förvägras åka färja till Finland – kaptenen kan inte »garantera säkerheten»