Hjem Artikler – Ble stripset og plassert i samme bil som motdemonstrant

– Ble stripset og plassert i samme bil som motdemonstrant

FINLAND Politiet plasserte en bakbundet Emil Hagberg i samme politibuss som en 130 kilos anarkist som like før gått til angrep på Motstandsbevegelsens demonstrasjonstog. Anarkisten hadde politiet «glemt» å stripse.

kiinniotto-natsi

Det var under Den nordiske motstandsbevegelsens svært vellykkede demonstrasjon i Helsinki igår at hendelsen fant sted. To anarkister gikk til angrep mot demonstrasjonstoget, hvorpå Emil Hagberg og flere andre gikk til motangrep.

Hagberg og minst en av de svartkledde anarkistene ble lagt i bakken og pågrepet av politiet. Nedenfor kan man se en film av pågripelsen av Hagberg og en av anarkistene.

https://www.youtube.com/watch?v=8HP3QqLjOAA

Etter pågripelsen fikk Hagberg hendene stripset bak ryggen og ble plassert i en politibuss, sammen med en person han først antok var nasjonalist.

– Han var kortklipt og svartkledd, så jeg gikk nesten utifra at han var en av våre, uttaler Hagberg til Frihetskamp.

Hagberg forteller videre at han etter politiet hadde stengt dørene til politibilen oppdaget at finnen som satt i samme bil som han hadde hendene fri.

– Han mumlet først noe på finsk og forsøkte deretter å løfte luen min, antageligvis for å se hvem jeg var. Etter dette gikk han til angrep og fikk inn mellom 15 til 20 slag i ansiktet mitt, før jeg på mirakuløst vis klarte å rive av meg stripsen og gå til angrep.

Hagberg forteller han fikk inn mellom ett til to slag på anarkisten, før politimenn åpnet døren og rev anarkisten ut av bilen. To politimenn stilte seg så foran politibussen med batonger klar til å angripe Hagberg dersom han forsøkte å forfølge anarkisten.

– Bilen var faen meg full av blod, forteller Hagberg.

Hagberg forteller videre at han opprinnelig var mistenkt for grov mishandling, men at politiet sa han var «free to go» etter de så hvordan han så ut.

– De anbefalte meg dog å oppsøke et sykehus, da de mistenkte jeg hadde en brukket nese. På sykehuset kunne de dog ikke påvise så mye, ettersom ansiktet var såpass hovent.

Etter dette dro Hagberg til samlingsplassen for 612-demonstrasjonen som skulle finne sted etter Motstandsbevegelsens frihetmarsj, og deltok i denne. Han forteller til Frihetskamp at han ellers er ved godt mot.

– Ja, jeg er ekstremt glad over vår vellykkede demonstrasjon i Helsinki igår!

Frihetskamp takker Hagberg for intervjuet og vil komme tilbake med mer informasjon og et lengre intervju med Hagberg innen kort tid.