Hjem Nyheter Blinken vil ha fred i Midtøsten

Blinken vil ha fred i Midtøsten

2

MIDTØSTEN Bidens jødiske utenriksminister ber stammebrødrene i Israel om å roe ned terrorangrepene mot palestinerne.

USAs utenriksminister Anthony Blinken. Foto: Public Domain via Wikimedia Commons.

Joe Bidens jødiske utenriksminister Antony Blinken er denne uken på turne i Midtøsten, skriver Aftenposten.

Et av temaene på agendaen er opptrappingen av Israels terror mot palestinerne. Hittil i år har den jødiske okkupasjonsmakten allerede drept 35 palestinere, ifølge avisen.

To dager senere ble jødiske okkupanter drept utenfor en synagoge i Øst-Jerusalem. Nå maner Blinken til fred.

– Det viktigste i tiden som nå kommer er å forsøke å skape ro, sa Blinken til egyptisk fjernsyn mandag.

I desember vedtok FNs generalforsamling en resolusjon som oppfordrer Den internasjonale domstole (ICJ) i Haag til å ta stilling til hvorvidt Israels okkupasjon av palestinske områder bør få juridiske konsekvenser.

Dette har ført til at Israel har tatt hevn på palestinerne, og i januar undertegnet over 90 land en uttalelse som maner Israel til å opphøre med terroren. I uttalelsen kan man lese:

Vi uttrykker vår dype uro over den israelske regjeringens beslutning om å vedta straffetiltak mot det palestinske folket, ledelse og det sivile samfunnet.

Et annet tilfelle av angrep fra jøder den siste tiden var da to jøder skjendet mer enn 30 graver på den kristne kirkegården i Jerusalem.

Blinkens neste destinasjon på turneen var Israel, hvor han mandag skulle møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Netanyahus nye regjering har på programmet å ekspandere bosettningene på den okkuperte Vestbredden.

– Det jødiske folket er ikke okkupanter i sitt eget land, og heller ikke okkupanter i vår evige hovedstad Jerusalem. Ingen FN-resolusjon kan forvrenge den historiske sannheten, sa Netanyahu om FN-resolusjonen i januar.

– Alle har et ansvar for å ta steg for å dempe spenningene og ikke fyre opp under situasjonen, sa Blinken da han ankom Tel Aviv mandag.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Trodla Gubben
Trodla Gubben
1 måned siden

Der er utvilsom helt riktig å si at den jødiske terrorist-barbaren Benjamin Netanyahu er svært så febrilsk etter å forvrenge den oppriktige verdenshistorien, der det er en store bløff at det israelske okkupasjons-regimet ikke driver med etnisk renselse av palestinerne i sitt eget land Palestina. Nettopp!, og ikke minst at Holocaust også er en gigantisk bløff uten sidestykke, der akkurat det samme apartheid-regimets djevelske falskneri er helt forkastelig. Derfor er det alfa omega at den jødiske makteliten stoppes med å ta i bruk alle tenkelige metoder, slik at den oppriktige eieren av det historiske Palestina blir tilbakeført til den palestinske… Les mer »

proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Jødene kan nok være uenige seg i mellom om omfang og form på undertrykkelsen av «de arabiske kakerlakkene»(Begin) i Israel/på Vestbredden/i Gaza, men de står sammen i flokk overfor utenverdenen når kritikken kommer. Og kritikken er oftest forsiktig for ikke å krenke herrefolket, som holder klart sitt evige ess opp i ermet; antisemittismen og holocaust.