Hjem Nyheter BLM frigjør seg fra Antifa

BLM frigjør seg fra Antifa

USA Spenninger bobler under overflaten mellom BLM og Antifa. Mens mange BLM-aktivister vil gjennomføre fredelige protester så foretrekker anarkister og Antifa-ekstremister å gjennomføre voldsomme opptøyer, noe BLM mener tar fokuset fra rasekampen.

Temabilde. Foto: Twitter

Det var etter at den ruspåvirkete afroamerikanen George Floyd mistet livet under en politipågripelse da den anti-hvite organisasjonen Black Lives Matter (BLM), i samarbeid med den venstreekstreme terrororganisasjonen Antifa, begynte systematisk å starte opptøyer og begå voldsgjerninger over hele USA i et kaos som skulle forestille «spontane protester». Volds- og hærverk-grupperingene var også beskyttet av høyt profilerte demokratiske toppolitikere og guvernører.

Det organiserte nasjonsødeleggende kaoset fortsatte under hele sommeren og godt utover høsten.

Seks måneder etter Floyds død så fortsetter «protestene» fremdeles i Portland, den største byen i staten Oregon. Under overflaten har derimot sterke spenninger bygget seg opp mellom de som vil ivre for å bekjempe «rasismen» og de mer marxistisk innrettete grupperingene som i sin kamp mot «kapitalismen» og etablissementet foretrekker vandalisme og ødeleggelser, skriver In the News.

Nå vil BLM frigjøre seg fra Antifa som de mener er privilegerte, da Antifa består i høy grad av selvhatende hvite og jødiske aktivister.

– De fleste svarte i vårt samfunn føler ikke at de har privilegiet med å kunne gå rett på politiet og rope i ansiktet på de, sa BLM-aktivisten Gregory McKelvey.

Oppsprekkingen ble åpenbar den 4. november da BLM og anarkister skulle gjennomføre en fredelig manifestasjon sammen. Tross oppfordringer om å ta det rolig og ikke rasere, fra representanter for BLM som ikke ville at BLM-demonstrantene skulle pekes ut som vandaler, så valgte anarkistene å hemningsløst knuse butikkvinduer og fikk guvernøren til å sende inn nasjonalgarden.

– Disse folkene i «black bloc-bekledning», neste dag kan de gå til sine jobber eller skoler, og fortsette å leve sine hvite liv, kommenterte BLM-aktivisten Andre Miller.

– Mens jeg, når protestene ebber ut, er fremdeles en svart mann. Og jeg kommer til å fortsette og tvinges til å ha sammenstøt med politiet. Jeg har fremdeles fire barn som også kommer til å tvinges ha sammenstøt med politiet, avsluttet han.