Hjem Nyheter BLM-tilknyttet mann kopierte George Floyd – vant Darwinpris

BLM-tilknyttet mann kopierte George Floyd – vant Darwinpris

USA En ruset svart mann med tilknytning til BLM havnet i et basketak med politiet etter å ha kjørt på folk i Los Angeles, før han senere døde av hjerteinfarkt med mengder kokain i blodet.

Keenan Anderson idet han blir pågrepet. Skjermbilde: Youtube / LAPD.

Politiet i Los Angeles har frigitt en video av en hendelse den 11. januar der en mann sterkt ruset på kokain og marihuana motsatte seg arrestasjon etter at han skal ha kjørt på andre og stukket av. Han skal også ha forsøkte å stjele en Uber.

Da politiet kom til stedet løp mannen omkring i gaten og hevdet at noen forsøkte å drepe ham. Keenan Anderson, fetter til venstreekstremisten Patrisse Marie Khan-Cullors Brignac som var med på å grunnlegge terrororganisasjonen Black Lives Matter, ble dog raskt av vitner identifisert som sjåføren av bilen. Etter å ha servert en usammenhengende historie forsøkte mannen deretter å løpe fra stedet og ble lagt i bakken av politiet.

Mannen motsatte seg å bli påsatt håndjern, og politiet måtte ta i bruk elektrosjokkvåpen for å få kontroll på mannen, som hevdet at de forsøkte å «George Floyd’e» ham, at rapperen CeeLo Green var ute etter å drepe ham, at de trodde at han hadde drept CeeLo og at politiet ikke var politi, men skuespillere.

Mannen ble fraktet til sykehus for avrusning, og døde senere samme dag av komplikasjoner i tilknytning til hans høye inntak av narkotika.

Dødsfallet har utløst reaksjoner fra BLM-aktivister som klandrer politiet for at mannen døde i myndighetenes varetekt, men ettersom politimennene også var svarte har opptøyene foreløpig uteblitt.