Hjem Nyheter Norge Blogger skrev om halalslakt – resulterte i trusler og hets

Blogger skrev om halalslakt – resulterte i trusler og hets

DYREVERN Bloggeren Tyra Sjöstedt skrev i forrige uke et kritisk innlegg om halalslakt hvor hun påpeker at slaktemetoden er dyreplageri. For dette har hun blitt kalt for «hore» og fått høre at hun utsetter seg selv og sin familie for fare.

Tyra Sjöstedt
Tyra Sjöstedt

Forrige fredag skrev den svenske bloggeren Tyra Sjöstedt et innlegg hvor hun kritiserte halalslakt. Hun beskriver hvordan slaktingen foregår og nevner blant annet hvor feil hun synes det er at EU-kommisjonen har gjort det hele til et spørsmål om hvorvidt kjøtt som er halalslaktet skal merkes eller ikke. Sjöstedt stilte følgende spørsmål i sitt blogginnlegg: «Hvorfor i helvete skal våre skattepenger gå til en utredning om hvorvidt vi skal merke kjøtt fra dyr som har blitt slaktet på en avskyelig måte? Kan man ikke bare gjøre det?»

Kort tid etter at innlegget ble publisert, strømmet det inn kommentarer. Blant de som kommenterte var det muslimer som raste imot bloggeren. Hun fikk kommentarer der hun ble kalt for «hore» og «ludder», samt kommentarer som insinuerte at man skulle skade henne og familien hennes. Bloggeren ble til og med kalt for «rasist» fordi hun kritiserte halalslaktingen.

I det siste har det i media pågått en kampanje mot netthat og trusler rettet mot kvinner. Fremdeles har ingen belyst netthatet som bloggeren Tyra Sjöstedt har blitt utsatt for.
Halalslakt innebærer at man skjærer et snitt i dyrets hals slik at alle store blodårer i halsen kuttes samtidig og oksygentilførselen til hjernen stoppes. På dette viset tømmer man dyret for blod for å siden kutte det opp i stykker. Her kan du se hvordan halalslaktingen foregår (FØLSOMME SEERE ADVARES):

Kilder:
Halalslakt- kvalificerat djurplågeri
Inser du inte vilken fara du utsätter dig och din familj med
Tyra om halal-slakt