Hjem Artikler Kultur Bøker, tegneserier og malerier går i minnehullet

Bøker, tegneserier og malerier går i minnehullet

5

REVISJONISME Nasjonalmuseet har bestemt å gjemme bort noen av sine, og Norges, mest berømte og kjære malerier, fordi disse representerer en «standard som historisk utgjøres av hvite, mannlige kunstnere». Samtidig skal bøkene av Roald Dahl, nok en gang, gjennomgå en revisjon for å bli rensket for problematiske ord og betegnelser, og Onkel Skrues opplevelser skal man ikke lengre kunne oppleve.

Christian Krohgs «Leiv Eriksson oppdager Amerika», som vi bør skånes for. Christian Krohg, Public domain, via Wikimedia Commons

I de seneste dagene har vi omtrent samtidig blitt kjent med tre saker omhandlende angrep på den skapende og kreative ånden. Det er NRK som melder om avgjørelsen fra avdelingsdirektør Stina Högkvist ved Nasjonalmuseet, om at noen av landets mest avholdte kunstverk skal settes i kjelleren. Dette gjelder blant annet maleriet «Leiv Eiriksson oppdager Amerika» fra 1893, av kunstneren Christian Krohg.

Alt i et ledd for å fornye og modernisere museets profil, i følge Högkvist. De ønsker med dette å utfordre en standard som historisk utgjøres av hvite, mannlige kunstnere.

Som Högkvist selv uttrykker det: «Vi viser nå flere kvinnelige kunstnere, flere samiske kunstnere og mer kunst av personer som tilfeldigvis ikke er født med hvit hudfarge. Dette skal vi fortsette med. Vi skal ha et samfunnsrelevant, fresht blikk på kunsthistorien.»

Når det gjelder Christian Krohgs bilde spesielt sier Högkvist at: «Bildet er en romantisering av nordmenn som dro til Amerika. Det er et kolonialistisk bilde.»

Högkvist har etter mye oppstandelse i kultur-Norge og flere medieoppslag senere beklaget uttalelsene, men det er likevel usikkert om Krohgs maleri vil pryde veggen på Nasjonalmuseet. I en pressemelding 20. februar skriver Nasjonalmuseet at bildet vil bli vist i fire uker, frem til 19. mars.

Dette kommer samtidig som NRK også skriver at bøkene av norsk-ættede Roald Dahl nok en gangs skal kontrolleres og revideres med tanke på at disse heller ikke oppfyller en viss moderne standard. Det er forlaget Puffin som går ut med denne informasjonen, for sine opplag av bøkene, men også Gyldendal bekrefter at de skal foreta samme prosedyre i Norge. Det er gjort «hundrevis» av endringer i bøkene melder britiske The Guardian, og det er til og med lagt til tekst som ikke ble skrevet av Dahl. Blant annet i boken «Heksene» hvor det er skrevet en forklaring på hvorfor hekser er skallet under parykkene sine, hvor én setning lyder: «Det er mange andre grunner til at kvinner kan bruke parykker, og det er absolutt ingenting galt med det».

Det tredje tilfellet av det man selv omtaler som en modernisering innen kulturfeltet, kommer også fra det man kan si tilhører det utvidede kulturbegrepet og gjelder to historier om Onkel Skrue i Don Rosas Donald Duck-univers. Som begrunnelse for at historiene ikke lengre skal publiseres skriver Disney-konsernet i en e-post til Don Rosa selv at: «Som en del av sitt pågående engasjement for mangfold og inkludering, er The Walt Disney Company i en prosess med å modernisere sitt historiebibliotek. Som et resultat av dette, vil noen av historiene som ikke lenger passer med deres verdier ikke lenger publiseres.» Det antas at det er en fremstilling av en zombie med mørk hud i disse fortellingene som har gjort at Disney-konsernet går til dette skrittet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Trodla Gubben
Trodla Gubben
1 måned siden

«Woke Culture» presses fram av de grisete jødene i alle krinkelkroker, der rasefremmede og LGBTQIA+ propaganda skal pryde alt i fra [A til Å]. Nettopp!, Jøde-parasitten er ustoppelig opptatt med sitt satanistiske oppdrag, og da med å infisere alt i deres djevelske religions pakt av ondskap.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
1 måned siden

Folkeforrædere har åpnet Europas grenser for orkestrert masseinnvandring, innvandrere glorifiseres, europeere blir manipulert til å hate sitt eget folk, hvite har blitt annenrangs borgere i eget land, tvinges på kne for rasefremmede og BLM, innvandrerkriminalitet blir bagatellisert, rasisme mot hvite er den eneste rasisme som er legal, vi blir fortalt at hvite mennesker er onde, vår kultur blir hånet, statuer blir revet ned, vår kunst kastet i søpla, men hei…ingen agenda her, eller? Samtidig sitter majoriteten av hvite europeere som passive tilskuere, lar seg selvsensurere i frykt for å bli omtalt som rasist og «nazist», livredde for å kanskje miste… Les mer »

Kim Larsen
Kim Larsen
1 måned siden

I Norge hvor det alltid har bod og forhåpentligvis forsetter å eksistere hvite menn så er jo det ikke så rart at kunsten gjenspeiler samfunnet. De som ser på det som negativt er blitt forgiftet av kulturmarxisme og passer da ikke lengre i sin jobb som forsvarer å beskytter av våre historiske kultur skatter! ————————————————————————————— Som barn leste min mor Donald blader til meg, og når jeg ble litt eldre så fant jeg stor glede å lese og sette meg inn i onkel skrues vei til verdens rikeste and. Det er en tragedie om disse historier nå ikke skal få… Les mer »

Roar
Roar
1 måned siden

De samme som sutrer over at tyskerne brente barneporno, gleder seg over politisk sensur og kansellering av alt som er pro-hvit.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Slik går det når jøder og kvinner infiltrerer kulturinstitusjoner, dessverre ofte med hvite menns velsignelse. Da opptrer de som dørvoktere og sensorer, som vil «beskytte» publikum, dvs de lettkrenkede, mot tidligere tiders klare budskap i ulike kunstformer, litteratur, malerkunst, osv. Vi får bare mer av dette er jeg redd, om ikke våkne og nasjonalbevisste menn – og kvinner – står opp og yter motstand.